2014. március 14. 13:22

Májustól 4 százalékkal emelkedik valamennyi munkavállaló alapbére a Budapest Airportnál, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője a cégcsoporton belül a legalacsonyabb jövedelmi kategóriákban további fél százalékot költ bérfelzárkóztatásra, ez számos munkavállalónál akár 10 százalékot meghaladó emelést is jelent - tudatta a Budapest Airport pénteken.

A közlemény szerint a béremelés a társaság egyoldalú döntése alapján történik, mert a Budapest Airportnál és leányvállalatainál, a RÜK (Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló) és AFM (Airport Facility Management, vagyis létesítmény fenntartó) Kft.-nél lefolytatott többhetes bértárgyalás eredménytelenül, bérmegállapodás aláírása nélkül zárult. Mint írták, ennek ellenére számos, az érdekképviseletektől kapott javaslatot beépítettek az idei bérfejlesztésről meghozott döntésbe.

A legalacsonyabb bérek felzárkóztatására elkülönített 0,5 százalék több mint 150 dolgozó esetében 5-12 százaléknyi alapbér-növekedést jelent, így a repülőtér üzemeltetőjénél a legalacsonyabb bruttó bér a minimálbér másfélszerese lesz. Az alapbér mellé havonta 30 ezer forint cafeteria, valamint munkakörtől és teljesítménytől függően havi átlagban 15-30 ezer forint negyedévi bónusz társul - közölte a Budapest Airport.

Ismertetésük szerint a tárgyaláson munkavállalói képviselettel nem rendelkező, közelmúltban elindított BUD Security Kft. dolgozói sem maradnak ki a bérfejlesztésből, az ő esetükben 4,5 százalékos emelés mellett döntött a munkáltató május elsejétől.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.