TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A jegybank némiképp váratlanul 50 bázisponttal évi 9 százalékra csökkentette irányadó kamatát.

A jegybank némiképp váratlanul 50 bázisponttal évi 9 százalékra csökkentette irányadó kamatát hétfőn.

A hivatalos indoklás szerint a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 2002. november 18-i határozatával 2002. november 19-i hatállyal 9,50%-ról 50 bázisponttal 9,00%-ra csökkentette a jegybanki alapkamatlábat.

Az irányadó kamat csökkentését a forint erősödése tette lehetővé. A Monetáris Tanács megítélése szerint - a meghirdetett fiskális szigorítás és fegyelmezett bérpálya megvalósulása esetén - a 2003 és 2004 év végére kitűzött inflációs célok 238-242 forint/euró szint körül ingadozó árfolyam mellett elérhetők. A legutóbbi inflációs előrejelzésünkben feltételezettnél erősebb árfolyam mind az importárakra gyakorolt közvetlen, mind az aggregált keresletet mérséklő közvetett hatásán keresztül segíti a jegybank kijelölt inflációs céljának elérését.

Az elmúlt időszakban tapasztalható intenzív tőkebeáramlásban fontos szerepe volt az Európai Uniós tagsággal, valamint az európai árfolyamrendszerben (ERM II) való részvétellel várhatóan együttjáró kockázati prémium-csökkenésnek. A Monetáris Tanács úgy ítéli meg, hogy a jelenlegi árfolyamrendszer, amelyben a forint árfolyama a 276,1 forint/euró középárfolyamon +-15%-os ingadozási sávval az euróhoz van rögzítve, változtatások nélkül is megfelel az ERM II árfolyamrendszer követelményeinek.'

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.