1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elérte az ötmilliárdos határt július 8-án csütörtökön a mobil-előfizetésszám a világon az Ericsson iparági információkon alapuló becslései szerint.

A cég által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint csak az Ericsson által támogatott hálózatok több, mint 2 milliárd előfizetőt szolgálnak ki. A mobil-előfizetések ugrásszerű növekedése az olyan feltörekvő piacoknak köszönhető, mint India és Kína. 2000-ben körülbelül 720 millió ember rendelkezett mobil-előfizetéssel, azaz kevesebben, mint amennyi felhasználó jelenleg csupán Kínában van.

A mobil szélessávú előfizetések száma hasonló ütemben növekszik, és a várakozások szerint 2015-re éri el a 3,4 milliárdot (2009-ben ez a szám még csak 360 millió volt). Egyes szakértők szerint hamarosan az internetet elérő összes ember 80 százaléka a mobilkészüléke segítségével csatlakozik majd a világhálóhoz.

Világszerte naponta 2 millió új előfizetést regisztrálnak, így az Ericsson szerint 2020-ra 50 milliárd csatlakoztatott készülék lehet. Az 1876-ban alapított Ericsson a távközlési piac egyik vezető szereplője, 2009-ben 206,5 milliárd svéd korona (27,1 milliárd dollár) bevételt ért el.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!