TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A nyertes vállalkozó 52 hónapra, vagyis kicsivel több mint négy évre szerződhet le a Miniszterelnökséggel.

Közbeszerzési eljárást indított Gulyás Gergely vezette tárca a Paks II. beruházáshoz kapcsolódó munkaerő tanulmány elkészítésére vonatkozóan - derül ki a pénteken közzétett uniós hirdetményből. Eszerint egy olyan átfogó tanulmányt kell készítenie a nyertes vállalkozónak, amelyben felméri a rendelkezésre álló hazai és külföldi szabad szakképzett munkaerő mennyiségét, illetve azon nagyobb hazai és külföldi beruházásokat, amelyek elszívó hatást jelenthetnek a Paks II. beruházás tekintetében. Emellett a tanulmánynak ki kell térnie majd az európai atomerőmű-építésben alkalmazott, a munkaerő közvetítés és toborzás vonatkozásában a jó gyakorlataira is.

A tárca minderre nettó 62,05 millió forintot szánna majd.

A feladat részletes leírásából az is kiderül, hogy a munkaerő toborzását és közvetítését nem bíznák akárkire. A tanulmányban ki kell fejteni egy foglalkoztatási társaság létrehozásának jogi, üzleti feltételeiet, meg kell vizsgálni a cég és a projektért felelős tárca nélküli miniszter viszonyát, definiálni kell a feltételrendszert is.

Ugyanakkor fel kell mérni azokat a toborzással, atom- enerigaiparban tapasztalattal rendelkező külsős foglalkoztatási társaságokat, akik szóba jöhetnek. Ha ilyen nincs, akkor egy saját foglalkoztatási társaság, vagy

Paks II. Nemzeti Munkaerő Közvetítő létrehozásának feltételeit, lehetőségeit kell megvizsgálni, amely biztosítani tudná, hogy a beruházáshoz szükséges munkaerő megfelelő helyen és időben rendelkezésre álljon.

A tanulmány terjedelmét illetően minimum 336 ezer karakteres korlátot szabott meg a Miniszterelnökség, ami nagyjából 62 oldalt jelent.

A kiírás alapján csak olyan vállalkozó pályázhat a munkára, aki az elmúlt három évből referenciaként legalább egy munkaerő felmérésekre vonatkozó, az energetikai szektor egésze vagy annak egyes szereplői számára készített, minimum 210 ezer karakteres tanulmányt fel tud mutatni. És rendelkezik legalább egy felsőfokú végzettségű, közbeszerzés tárgyához kapcsolódó tanácsadási és/vagy projektvezetési tapasztalattal, illetve egy felsőfokú végzettségű, szervezetfejlesztési tanácsadási tapasztalattal rendelkező szakemberrel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.