2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A nyertes vállalkozó 52 hónapra, vagyis kicsivel több mint négy évre szerződhet le a Miniszterelnökséggel.

Közbeszerzési eljárást indított Gulyás Gergely vezette tárca a Paks II. beruházáshoz kapcsolódó munkaerő tanulmány elkészítésére vonatkozóan - derül ki a pénteken közzétett uniós hirdetményből. Eszerint egy olyan átfogó tanulmányt kell készítenie a nyertes vállalkozónak, amelyben felméri a rendelkezésre álló hazai és külföldi szabad szakképzett munkaerő mennyiségét, illetve azon nagyobb hazai és külföldi beruházásokat, amelyek elszívó hatást jelenthetnek a Paks II. beruházás tekintetében. Emellett a tanulmánynak ki kell térnie majd az európai atomerőmű-építésben alkalmazott, a munkaerő közvetítés és toborzás vonatkozásában a jó gyakorlataira is.

A tárca minderre nettó 62,05 millió forintot szánna majd.

A feladat részletes leírásából az is kiderül, hogy a munkaerő toborzását és közvetítését nem bíznák akárkire. A tanulmányban ki kell fejteni egy foglalkoztatási társaság létrehozásának jogi, üzleti feltételeiet, meg kell vizsgálni a cég és a projektért felelős tárca nélküli miniszter viszonyát, definiálni kell a feltételrendszert is.

Ugyanakkor fel kell mérni azokat a toborzással, atom- enerigaiparban tapasztalattal rendelkező külsős foglalkoztatási társaságokat, akik szóba jöhetnek. Ha ilyen nincs, akkor egy saját foglalkoztatási társaság, vagy

Paks II. Nemzeti Munkaerő Közvetítő létrehozásának feltételeit, lehetőségeit kell megvizsgálni, amely biztosítani tudná, hogy a beruházáshoz szükséges munkaerő megfelelő helyen és időben rendelkezésre álljon.

A tanulmány terjedelmét illetően minimum 336 ezer karakteres korlátot szabott meg a Miniszterelnökség, ami nagyjából 62 oldalt jelent.

A kiírás alapján csak olyan vállalkozó pályázhat a munkára, aki az elmúlt három évből referenciaként legalább egy munkaerő felmérésekre vonatkozó, az energetikai szektor egésze vagy annak egyes szereplői számára készített, minimum 210 ezer karakteres tanulmányt fel tud mutatni. És rendelkezik legalább egy felsőfokú végzettségű, közbeszerzés tárgyához kapcsolódó tanácsadási és/vagy projektvezetési tapasztalattal, illetve egy felsőfokú végzettségű, szervezetfejlesztési tanácsadási tapasztalattal rendelkező szakemberrel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!