2016. július 7. 08:01

Hihetetlennek tűnő összegből, 6 milliárd forintból épülhet meg a felcsúti sportcsarnok, számolt be a Figyelő.

Annak idején a helyi stadion költségei kapcsán is sokan csodálkoztak, hiszen érthetetlennek tűnt, hogy mi szüksége van egy kis falunak egy ekkora létesítményre. Az aréna költségei annak idején 3,8 milliárd forintba került, ebből 2,7 volt a közpénztámogatás a társasági adókedvezmény (tao) sporttámogatási rendszerén keresztül. Igaz, ezt azóta néhány tétel kiegészítette, mint például a 3 milliárd forintba kerülő Makovecz stílusú kazánház, vagy az utasok nélkül üzemelő kisvasút.

Ebben világelső a felcsúti foci

Most újabb súlyos milliárdok fognak a kis Fejér megyei faluba kerülni, hiszen a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány ugyanis TAO támogatási kérelmében 6 milliárd forintra becsülte a konferencia-központtal összekötött fedett sportkomplexum megvalósításának költségeit a Figyelő szerint. A költségeket jórészt - a költségvetés helyett a projektekbe kerülő - TAO-ból, tehát közvetve közpénzekből finanszírozzák majd. Az alapítvány négymilliárd forintos tao-támogatást igényelt az MLSZ-től, amiből a futballszövetség egyelőre 1,7 milliárdot hagyott jóvá. Valószínű ugyanakkor, hogy további részletekben a fennmaradó 2,3 milliárdot is meg fogják kapni.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.