<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Hihetetlennek tűnő összegből, 6 milliárd forintból épülhet meg a felcsúti sportcsarnok, számolt be a Figyelő.

Annak idején a helyi stadion költségei kapcsán is sokan csodálkoztak, hiszen érthetetlennek tűnt, hogy mi szüksége van egy kis falunak egy ekkora létesítményre. Az aréna költségei annak idején 3,8 milliárd forintba került, ebből 2,7 volt a közpénztámogatás a társasági adókedvezmény (tao) sporttámogatási rendszerén keresztül. Igaz, ezt azóta néhány tétel kiegészítette, mint például a 3 milliárd forintba kerülő Makovecz stílusú kazánház, vagy az utasok nélkül üzemelő kisvasút.

Ebben világelső a felcsúti foci

Most újabb súlyos milliárdok fognak a kis Fejér megyei faluba kerülni, hiszen a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány ugyanis TAO támogatási kérelmében 6 milliárd forintra becsülte a konferencia-központtal összekötött fedett sportkomplexum megvalósításának költségeit a Figyelő szerint. A költségeket jórészt - a költségvetés helyett a projektekbe kerülő - TAO-ból, tehát közvetve közpénzekből finanszírozzák majd. Az alapítvány négymilliárd forintos tao-támogatást igényelt az MLSZ-től, amiből a futballszövetség egyelőre 1,7 milliárdot hagyott jóvá. Valószínű ugyanakkor, hogy további részletekben a fennmaradó 2,3 milliárdot is meg fogják kapni.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.