2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hihetetlennek tűnő összegből, 6 milliárd forintból épülhet meg a felcsúti sportcsarnok, számolt be a Figyelő.

Annak idején a helyi stadion költségei kapcsán is sokan csodálkoztak, hiszen érthetetlennek tűnt, hogy mi szüksége van egy kis falunak egy ekkora létesítményre. Az aréna költségei annak idején 3,8 milliárd forintba került, ebből 2,7 volt a közpénztámogatás a társasági adókedvezmény (tao) sporttámogatási rendszerén keresztül. Igaz, ezt azóta néhány tétel kiegészítette, mint például a 3 milliárd forintba kerülő Makovecz stílusú kazánház, vagy az utasok nélkül üzemelő kisvasút.

Ebben világelső a felcsúti foci

Most újabb súlyos milliárdok fognak a kis Fejér megyei faluba kerülni, hiszen a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány ugyanis TAO támogatási kérelmében 6 milliárd forintra becsülte a konferencia-központtal összekötött fedett sportkomplexum megvalósításának költségeit a Figyelő szerint. A költségeket jórészt - a költségvetés helyett a projektekbe kerülő - TAO-ból, tehát közvetve közpénzekből finanszírozzák majd. Az alapítvány négymilliárd forintos tao-támogatást igényelt az MLSZ-től, amiből a futballszövetség egyelőre 1,7 milliárdot hagyott jóvá. Valószínű ugyanakkor, hogy további részletekben a fennmaradó 2,3 milliárdot is meg fogják kapni.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!