TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2016. május 2. 08:28

Konzorciumban egy vasútfejlesztésre kiírt pályázaton nyert Mészáros Lőrinc egyik cége, az R-Kord Kft.

A NIF Zrt. a napokban közzétett hirdetménye szerint a Szántód-Balatonszentgyörgy és a Fonyód-Kaposvár közötti szakaszok felújítására kiírt pályzaton a Déli Part 2016 Konzorcium lett a nyertes, melynek tagjai a felcsúti polgármester R-Kord Kft.-je mellett a Swietelsky Vasúttechnika és a V-Híd Zrt. is. A munkálatok eredetileg becsült értéke 55,5 milliárd forint volt, végül sokkal többért, 72 milliárdért nyerte el a munkát a konzorcium.

A feladat az említett szakaszok korszerűsítése, pálya, műtárgyak, felsővezetékek, útépítési munkák, kapcsolódó vasúti biztosítóberendezési, magasépítészeri, távközlési, közműki- és kábelkiváltási munkák tervezése és megvalósítása, a Fonyód és Kaposvár közötti szakaszon a felújítás már Kaposvár elővárosi célű fejlesztés részeként zajlik majd.

Megújul a pesti Duna-part is

A projekt finanszírozása uniós forrásból történik majd.

Mészáros Lőrinc cégei egyre jelentősebb és nagyobb volumenű munkákat nyernek el. Az R-Kord tavaly 13 milliárdért a Szombathely-Zalaszentiván közötti szakasz villamosítását szerezte meg, a Mészáros és Mészáros Kft. a gönyűi kikötő fejlesztésén dolgozhat, sőt a kiírásban szereplő összegnél 34 százalékkal drágábban egy meghívásos pályázaton szerezte meg a szilvásváradi lovarda felújítását is.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.