2016. május 2. 08:28

Konzorciumban egy vasútfejlesztésre kiírt pályázaton nyert Mészáros Lőrinc egyik cége, az R-Kord Kft.

A NIF Zrt. a napokban közzétett hirdetménye szerint a Szántód-Balatonszentgyörgy és a Fonyód-Kaposvár közötti szakaszok felújítására kiírt pályzaton a Déli Part 2016 Konzorcium lett a nyertes, melynek tagjai a felcsúti polgármester R-Kord Kft.-je mellett a Swietelsky Vasúttechnika és a V-Híd Zrt. is. A munkálatok eredetileg becsült értéke 55,5 milliárd forint volt, végül sokkal többért, 72 milliárdért nyerte el a munkát a konzorcium.

A feladat az említett szakaszok korszerűsítése, pálya, műtárgyak, felsővezetékek, útépítési munkák, kapcsolódó vasúti biztosítóberendezési, magasépítészeri, távközlési, közműki- és kábelkiváltási munkák tervezése és megvalósítása, a Fonyód és Kaposvár közötti szakaszon a felújítás már Kaposvár elővárosi célű fejlesztés részeként zajlik majd.

Megújul a pesti Duna-part is

A projekt finanszírozása uniós forrásból történik majd.

Mészáros Lőrinc cégei egyre jelentősebb és nagyobb volumenű munkákat nyernek el. Az R-Kord tavaly 13 milliárdért a Szombathely-Zalaszentiván közötti szakasz villamosítását szerezte meg, a Mészáros és Mészáros Kft. a gönyűi kikötő fejlesztésén dolgozhat, sőt a kiírásban szereplő összegnél 34 százalékkal drágábban egy meghívásos pályázaton szerezte meg a szilvásváradi lovarda felújítását is.

mfor.hu