2016. május 2. 08:28

Konzorciumban egy vasútfejlesztésre kiírt pályázaton nyert Mészáros Lőrinc egyik cége, az R-Kord Kft.

A NIF Zrt. a napokban közzétett hirdetménye szerint a Szántód-Balatonszentgyörgy és a Fonyód-Kaposvár közötti szakaszok felújítására kiírt pályzaton a Déli Part 2016 Konzorcium lett a nyertes, melynek tagjai a felcsúti polgármester R-Kord Kft.-je mellett a Swietelsky Vasúttechnika és a V-Híd Zrt. is. A munkálatok eredetileg becsült értéke 55,5 milliárd forint volt, végül sokkal többért, 72 milliárdért nyerte el a munkát a konzorcium.

A feladat az említett szakaszok korszerűsítése, pálya, műtárgyak, felsővezetékek, útépítési munkák, kapcsolódó vasúti biztosítóberendezési, magasépítészeri, távközlési, közműki- és kábelkiváltási munkák tervezése és megvalósítása, a Fonyód és Kaposvár közötti szakaszon a felújítás már Kaposvár elővárosi célű fejlesztés részeként zajlik majd.

Megújul a pesti Duna-part is

A projekt finanszírozása uniós forrásból történik majd.

Mészáros Lőrinc cégei egyre jelentősebb és nagyobb volumenű munkákat nyernek el. Az R-Kord tavaly 13 milliárdért a Szombathely-Zalaszentiván közötti szakasz villamosítását szerezte meg, a Mészáros és Mészáros Kft. a gönyűi kikötő fejlesztésén dolgozhat, sőt a kiírásban szereplő összegnél 34 százalékkal drágábban egy meghívásos pályázaton szerezte meg a szilvásváradi lovarda felújítását is.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.