2013. május 28. 14:25

A Renault és a Nissan vezérigazgatója szerint a cégek közösen 100 ezer elektromos autót értékesíthetnek az év végéig; siker esetén a Renault-Nissan társulás lenne az első autógyártó, ami eléri ezt a számot.

A France Inter rádiónak adott interjújában Carlos Ghosn elmondta, hogy tovább dolgoznak az elektromos autók előállítási költségeinek csökkentésén, valamint a technológia fejlesztésén.

A vezérigazgató szerint nem várható az európai autópiac gyors élénkülése, 3-4 év stagnálás jöhet az elmúlt hat év visszaesése után.

A Renault 43,4 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a Nissanban, míg a Nissan 15 százalékos tulajdonosa a Renault cégnek. Mindkét vállalatot Carlos Ghosn vezeti.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.