1p

A Renault és a Nissan vezérigazgatója szerint a cégek közösen 100 ezer elektromos autót értékesíthetnek az év végéig; siker esetén a Renault-Nissan társulás lenne az első autógyártó, ami eléri ezt a számot.

A France Inter rádiónak adott interjújában Carlos Ghosn elmondta, hogy tovább dolgoznak az elektromos autók előállítási költségeinek csökkentésén, valamint a technológia fejlesztésén.

A vezérigazgató szerint nem várható az európai autópiac gyors élénkülése, 3-4 év stagnálás jöhet az elmúlt hat év visszaesése után.

A Renault 43,4 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a Nissanban, míg a Nissan 15 százalékos tulajdonosa a Renault cégnek. Mindkét vállalatot Carlos Ghosn vezeti.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!