2017. augusztus 28. 13:33

A dél-koreai óriás a flashmemória-gyártó kapacitását bővíti Hszianban.

Hétmilliárd dollárt fordít három év alatt a Samsung Electronics Co. flashmemória-gyártó kapacitásának a bővítésére Kínában. A Samsung az értékpapír-felügyeletnek hétfőn benyújtott közleményében bejelentette, hogy a cég vezetése a tervezett 7 milliárd dollárból már 2,3 milliárd dollárra megadta a beruházási engedélyt.

A beruházást a Samsung kínai leányvállalata, a Samsung China Semiconductor Co. hajtja végre a Pekingtől délnyugatra fekvő Senhszi (Shanxi) tartomány fővárosában Hszianban (Xi'an). A beruházás célja a NAND flashmemória áramkörök iránt közép- és hosszútávon növekvő kereslet kielégítése - írja a Samsung közleménye.

A Samsung az idén júliusban már bejelentett egy 18,6 milliárd dolláros NAND memóriaáramkör-gyártó beruházást Dél-Koreában. A második negyedévben a Samsung adta a globális NAND flashmemória-piaci forgalom 38,3 százalékát az IHS piackutató vállalat kimutatása szerint.

A flashmemória törölhető és újraírható, a tárolt adatok megőrzéséhez tápfeszültséget nem igénylő félvezető áramköri egység. A NAND architektúrájú flashmemória nagy tárolási kapacitást tesz lehetővé, de a soros adatelérés miatt programok közvetlen futtatását nem. A NAND flashmemóriát háttértárolónak használják a számítástechnikában.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.