2017. augusztus 28. 13:33

A dél-koreai óriás a flashmemória-gyártó kapacitását bővíti Hszianban.

Hétmilliárd dollárt fordít három év alatt a Samsung Electronics Co. flashmemória-gyártó kapacitásának a bővítésére Kínában. A Samsung az értékpapír-felügyeletnek hétfőn benyújtott közleményében bejelentette, hogy a cég vezetése a tervezett 7 milliárd dollárból már 2,3 milliárd dollárra megadta a beruházási engedélyt.

A beruházást a Samsung kínai leányvállalata, a Samsung China Semiconductor Co. hajtja végre a Pekingtől délnyugatra fekvő Senhszi (Shanxi) tartomány fővárosában Hszianban (Xi'an). A beruházás célja a NAND flashmemória áramkörök iránt közép- és hosszútávon növekvő kereslet kielégítése - írja a Samsung közleménye.

A Samsung az idén júliusban már bejelentett egy 18,6 milliárd dolláros NAND memóriaáramkör-gyártó beruházást Dél-Koreában. A második negyedévben a Samsung adta a globális NAND flashmemória-piaci forgalom 38,3 százalékát az IHS piackutató vállalat kimutatása szerint.

A flashmemória törölhető és újraírható, a tárolt adatok megőrzéséhez tápfeszültséget nem igénylő félvezető áramköri egység. A NAND architektúrájú flashmemória nagy tárolási kapacitást tesz lehetővé, de a soros adatelérés miatt programok közvetlen futtatását nem. A NAND flashmemóriát háttértárolónak használják a számítástechnikában.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.