2018. június 17. 07:55

A szükséges pénzt TAO-forrásból teremtik elő.

Nettó 800,6 millió forintból fog egy sportcsarnokot felhúzni a Debreceni Labdarúgó Akadémia - derül ki abból az összefoglaló tájékoztatásból, amit a közbeszerzési hatóság adatbázisába töltöttek fel. A sportcsarnok azonban nem akárhogyan fog elkészülni, azzal ugyanis a meglévő műfüves pályát "fedik be".

A dokumentum szerint a tervezett új épület helyén jelenleg egy meglévő, megmaradó műfüves labdarúgó pálya található. A feladat pedig ennek a meglévő pályának a lefedése oly módon, hogy téli körülmények között is biztosított legyen az edzés. A csarnok 4340 négyzetméteres alapterületű lesz, a legnagyobb belmagassága 14,3 méter, vázszerkezete pedig acél, homlokzata hőszigetelt.

Fotó: Debreceni Labdarúgó Akadémia /Facebook Fotó: Debreceni Labdarúgó Akadémia /Facebook

A nyertes ajánlattevőnek feladata lesz még a világítás és a temperálás kivitelezése is, plusz a műfű egy részét is fel kell szedniük úgy, hogy az később visszaépíthető legyen.

A kiírásra nem volt tolongás, mindössze 2 ajánlat érkezett, de a nyertes mellett pályázó cég kiléte nem derül ki a dokumentumból. A csarnokot a budapesti HC Építő Kft. fogja megépíteni, mely a debreceni stadiont is felhúzó Hunép Zrt. cégcsoportjához tartozik.

A csarnokot a Debreceni Labdarúgó Akadémia TAO-s forrásból és önerőből fogja kifizetni. A kivitelezőnek a pallagi munkaterület átadásától számítva 6 hónapja lesz.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.