TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Legalábbis a cég hétfői bejelentése szerint. Ez már a második reménykeltő oltóanyag-fejlemény bő egy héten belül.

Komoly vetélytársat kapott a koronavírus-vakcina fejlesztésében eddig éllovas Pfizer-BioNTech páros: a Moderna hétfőn bejelentette, hogy az ő oltóanyaguk

94,5 százalékos hatékonyságú.

Az amerikai biotech-cég bejelentése csupán nyolc nappal követi a Pfizer és a BioNTech saját jelentését, mely szerint az ő oltóanyaguk több mint 90 százalékos sikerességgel előzte meg a koronavírussal való megfertőződést az utolsó tesztkörről beérkezett első eredmények szerint.

A Moderna-vezér Stephane Banchel "döntő pillanatnak" nevezte a fejleményt. Az ő eredményeik is a végső, harmadik fázisú tesztkörből származnak, ám ők is csak az első beérkezett adatokból szűrték le az eredményt. Az utolsó tesztkörben 30 ezer önkéntes vett részt, és az oltóanyag beadása után két héttel csak 95-üknél mutatták ki a Covid-fertőzést. A fertőzöttek közül mindössze öten kapták meg a kétdózisú vakcinát, a maradék 90 főt placebóval oltották be.

A Moderna, a közlésük szerint, a "következő hetekben" fogja kérni a szérum engedélyezését az FDA-tól (Food and Drug Administration, az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala). A Pfizer-BioNTech, múlt heti közlésük szerint, még a hónap vége előtt meglépi mindezt.

Amiben a Moderna látszólag a vetélytárs-duó fölé kerekedik, az az, hogy bejelentésük szerint a vakcinájuk 2 és 8 Celsius fok között hűtve 30 napig stabil marad. A Pfizer-BioNTech fejlesztése csak legfeljebb 5 napig marad használható átlagos hűtési körülmények között tárolva, hosszabb idejű tárolás esetén mínusz 75 Celsius fokon kell lefagyasztani, hogy ne romoljon meg.

(Financial Times)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.