2015. szeptember 12. 06:31

A Boeing, az Airbus és a Lockheed Martin a világ első három legnagyobb légiipari cége, az első hat helyezett sorrendjében nem történt változás a tavalyi évhez képest - derül ki a FlightGlobal légügyi szaklap és a PricewaterhouseCoopers közös kimutatásából.

Adataik szerint a Boeing 90 milliárdos árbevétellel és 7,47 milliárd dolláros nyereséggel az első, európai versenytársa az Airbus 80 milliárd bevétellel és 4,5 milliárdos profittal követi. Az amerikai, főként hadiipari megrendeléseket teljesítő Lockheed Martin 45 milliárd dollár bevételre tett szert és 5,5 milliárd profitot termelt. Az első tízben szerepel még az amerikai hadiipari megrendeléseket teljesítő United Technologies, a General Electric aviatikai cége, a GE Aviation, a szintén hadiiparban tevékenykedő amerikai Northrop Grumman, az egyebek mellett lőszereket gyártó Raytheon, a francia hatóműgyártó Safran, az olasz Finnmeccanica és az angol hajtóműgyártó Rolls Royce.

A fő kereskedelmi és harci repülőgépgyártók az olasz-francia ATR-en kívül mind befértek a 100-as listába, a regionális gépeket gyártó Bombardier a 13., versenytársa, a brazil Embraer a 22. a listában.

Összesítésük szerint 68 cég ért el egymilliárd dollárnál nagyobb árbevételt, a száz cég összesített bevétele pedig 613 milliárd dollár volt. A tíz legnagyobb harcászati felhasználású gép gyártója 178 milliárd dollár értékben adott el eszközöket.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.