TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Boeing, az Airbus és a Lockheed Martin a világ első három legnagyobb légiipari cége, az első hat helyezett sorrendjében nem történt változás a tavalyi évhez képest - derül ki a FlightGlobal légügyi szaklap és a PricewaterhouseCoopers közös kimutatásából.

Adataik szerint a Boeing 90 milliárdos árbevétellel és 7,47 milliárd dolláros nyereséggel az első, európai versenytársa az Airbus 80 milliárd bevétellel és 4,5 milliárdos profittal követi. Az amerikai, főként hadiipari megrendeléseket teljesítő Lockheed Martin 45 milliárd dollár bevételre tett szert és 5,5 milliárd profitot termelt. Az első tízben szerepel még az amerikai hadiipari megrendeléseket teljesítő United Technologies, a General Electric aviatikai cége, a GE Aviation, a szintén hadiiparban tevékenykedő amerikai Northrop Grumman, az egyebek mellett lőszereket gyártó Raytheon, a francia hatóműgyártó Safran, az olasz Finnmeccanica és az angol hajtóműgyártó Rolls Royce.

A fő kereskedelmi és harci repülőgépgyártók az olasz-francia ATR-en kívül mind befértek a 100-as listába, a regionális gépeket gyártó Bombardier a 13., versenytársa, a brazil Embraer a 22. a listában.

Összesítésük szerint 68 cég ért el egymilliárd dollárnál nagyobb árbevételt, a száz cég összesített bevétele pedig 613 milliárd dollár volt. A tíz legnagyobb harcászati felhasználású gép gyártója 178 milliárd dollár értékben adott el eszközöket.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.