<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Goldman Sachs vezette konzorcium, az Admiral Acquisitions 5,1 milliárd dollárra emelete a kikötő-üzemeltető Associated British Ports-ért (ABP) kínált összeget.

Az ABP igazgatósága szimpatizál a 910 pennyre emelt részvényenkénti ajánlattal, mely fölé ígér a rivális ausztrál bank, a Macquarie által kínált összegnek, mely 840 pennyt adott volna a papírokért.

A kikötő-üzemeltető cégnél fairnek, megfontolandónak nevezték a Goldman ajánlatát. A két cég bejelentette, sikerült megállapodniuk, s már az utolsó simításokat végzik. A Macquarie azt kéri az ABP-től, hogy egyelőre ne hozzanak végső döntést az ügyben, mivel az ausztrál bank is újraértékelné ajánlatát.

Az ABP 21 brit kikötő felett rendelkezik, s rendkívül vonzó befektetési lehetőség a nemzetközi kereskedelemben résztvevők számára - írja a Reuters.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.