<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Malév GH földi kiszolgálócég fennmaradását szolgálja a Wizz Air diszkont légitársasággal megkötött szerződés. A három évre 2 milliárd forintos bevételt jelentő üzlet a GH vezérigazgatója szerint csak a túléléshez elegendő.

Limburger Lóránt az MTI kérdésére elmondta, hogy a diszkont cég földi kiszolgálásának megszerzésért nagy versenyben nyertek a Liszt Ferenc-reptéren tevékenykedő másik két szolgáltatóval szemben. Bár a Wizz Airrel kötött szerződés évente mintegy 6.000 gép kiszolgálását jelenti, ez a szám mintegy negyede a Malév korábbi, 23.000-es éves járatmennyiségének. A bevétel azonban arányaiban jóval alacsonyabb, a megváltozott helyi viszonyok között ugyanis csak erős versenyben tudta a cég megszerezni a megbízatást.

A feladathoz néhány munkavállaló felvételét tervezi a GH. Limburger Lóránt azonban emlékeztetett arra, hogy a Malév február 3-i leállása miatt több mint 400 munkavállalójától vált meg a földi kiszolgáló cég.

A hazai piac egyelőre nem tartogat jelentős növekedési potenciált, a Budapestről közlekedő légitársaságok már mind évekre elköteleződtek valamelyik földi kiszolgáló mellett. A Wizz Air mellett a közelmúltban az Ural légitársaság földi kiszolgálását tudta megszerezni a Malév GH, de ez heti egy járatot jelent csak.

A lehetőségeket azonban továbbra is figyelik, hiszen a Malév által hagyott piaci rést a vezérigazgató szerint még messze nem töltötte be a többi társaság. A takarékossági intézkedéseket is tovább folytatják, ezzel Limburger Lóránt szerint az idén még súlyosan veszteséges cég 2013-ra nullszaldósan tevékenykedhet majd.

hirdetés

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. júniusban jelentette be, hogy a Malév leányvállalatai tovább működhetnek, miután a felszámolás alatt álló Malév Zrt., a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., valamint a 100 százalékos állami tulajdonban lévő Tiszavíz Vízerőmű Kft. szerződést kötött csütörtökön a Malév leányvállalatai részesedéseinek tulajdonszerzéséről, és a velük kapcsolatos követelések, tartozások átvállalásáról, a tervezett tőkerendezéssel összefüggésben. A Malév GH így kikerült a felszámolás alatti Malév leányvállalati köréből, tevékenységét normál üzletmenet mellett - fogalmazott az MNV.

A GH 800 millió forintos tőkeemelésének így fele jött az MNV-től a másik fele a Tiszavíztől.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.