<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Bár az Euro 6-os motorral szerelt autókat nem érinti a dízelbotrány, könnyen lehet, hogy az Audinál az új Q7 is megszenvedi majd a presztízsveszteséget, az A4 mellett persze.

Az Audi idei évének második legjobb éves bázisú növekedését produkálta, amely részben a Q7 erős piaci nyitásának köszönhető. A cég 6,8 százalékkal adott el több kocsit szeptemberben, amelynél csak a januári 10,3 százalék volt jobb idén.

Mielőtt bárki azt gondolná az adatok alapján, hogy a dízelbotrány nem tépázta meg az Audit, ebből még semmire sem lehet következetni. Egyrészt az ügy a hónap közepén robbant ki, másrészt ezek a számok a korábbi rendelések kiszolgálása miatt nőttek ekkorát, így a valódi hatásokat az októberi, de még inkább a novemberi és decemberi számokból láthatjuk majd. A Q7 nyilván nem az Audi legnagyobb számban eladott kocsija, viszont a szintén új A4-nek már nagyobb baja lehet, ha a flottás vásárlók elfordulnak a konszerntől.

Az Audi teljes kínálata egy csokorban. Kattintásra galéria nyílik!

Hogy mennyire várták az emberek a nagy terepjárót, azt jól mutatja, hogy Európában 171 százalékkal nőttek a szeptemberi eladások. Az európai piaccal kapcsolatban érdekesség még, hogy több Audi kelt el Nagy-Britanniában, mint Németországban. Összesítve persze még a németek vezetnek.

Visszatérve a számokra, a viszonylag erős szeptember ellenére, a cég összesített növekedése az első 9 hónapban 3,8 százalék, amely 1,35 millió eladott autót jelent. Ez azonban édeskevés ahhoz, hogy visszaszerezze második helyét a Mercedestől a német prémiummárkák versenyében. 

A cég eladásai legnagyobb piacán, Európában 3,8, az Egyesült Államokban pedig 12,5 százalékkal nőttek. Kínában 0,3 százalékos az összesített mínuszuk, amely a piaci viszonyok ismeretében nem rossz adat. Most szeptemberben egyébként össze tudtak hozni egy 2,9 százalékos növekedést, ahogy az orosz piacon is egy 2 százalékosat. Erről itt olvashat bővebben.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.