2009. augusztus 25. 12:16

A RiseFM rádió sugárzási jogát és jövőjét illetően felreppenő hírek hátterében valóban számos jogsértés áll, ám ezek egyikét sem a RiseFM követte el, olvasható a rádió közleményében.

A RiseFM rádió, amelyet a Nemzeti Hírközlés Hatóság rendőri segítséggel záratna be, az alábbi közleményt jutatta el szerkesztőségünkhöz, amelyet változtatás nélkül közlünk.

A történet akkor kezdődött, amikor a korábban balatoni sugárzású RiseFM budapesti terjeszkedés céljából megvásárolta a Pont FM rádiót, és ezzel együtt a 88.1-es frekvencia sugárzási jogát. A Pont FM akkori tulajdonosa, Rónai Egon, és az ő érdekeltségébe tartozó Egopress Kft. azonban több tíz millió forintos tartozást titkolt el az adásvétel során, ami miatt jelenleg is perben áll a RiseFM Kft-vel, és a megtévesztéssel okozott eddig közel 100 millió forintos kárt a mai napig sem térítette meg. Ez azonban még nem tartalmazza az okozott hitelrontást, amelynek értéke szintén hasonló összegre tehető.

A tartozás rendezése helyett Rónai a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fordult és kérvényezte a rádió sugárzási engedélyének módosítását, ami azonban jog szerint nem lehetséges a tulajdoni viszonyok rendezésének létrejöttéig. Ez a lépés figyelmen kívül hagyja a folyamatban lévő ügyészségi eljárást, kétségbe vonva a Magyar Köztársaság Alkotmányos jogrendjét.

Jelen pillanatban az eljáró hatóságokról elfogultság mentes és törvényes eljárást vár el a RiseFM rádió és minden hallgatója.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.