2017. augusztus 9. 13:52

Megcélozzák az üzemeltetést.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Az a Fly-Coop kft. lehet a befutó a budaörsi reptér üzemeltetéséért kiírt versenyen, mely Rogán Antalt és Cecíliát, valamint Habony Árpádot is megröptette, írja a Hvg.hu.

A reptér tulajdonosa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. Magáncégek gépei mellett innen indulnak a katasztrófavédelem és a rendőrség gépei, valamint a műtéti szervszállításokat végző gépek is, a Honvédelmi Minisztérium pedig itt tartja a NATO-kötelezettségvállalásban érintett MiG vadászrepülőket. Így nem is csoda, hogy a budaörsi az ország legnagyobb forgalmú kisgépes nemzetközi repülőtere.

A reptér helyzete azonban bizonytalanná vált, mert az MNV ki akarja tenni az üzemeltető Magyar Repülőszövetséget. Az MRSZ-nek augusztus végéig kell elhagynia a repteret, melyre a lap szerint a vagyonkezelő több vezető beosztású munkatársa, a honvédelmi tárca és a közlekedésért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselői egy háttérbeszélgetésen szólították fel őket. Ezt az MRSZ elnöke, Mészáros László is megerősítette.

Mészáros szerint a reptér üzemeltetését először az MNV veszi át, a rendkívül gyors eljárás pedig káoszhoz vezethet, mert hónapokba telhet, míg megszerzik az üzemeltetéshez szükséges speciális engedélyeket.

Sokáig azonban valószínűleg nem akar az üzemeltetéssel bajlódni az MNV: a Hvg információi szerint a feladatot a Fly-Coop kft. kaphatja meg. Ez a cég onnan lehet ismerős, hogy tavaly nyáron ők röptették egy szabolcsi lagziba a Rogán-házaspárt, de júniusban Habony Árpád is Fly-Coop-os helikopterrel menekült el a riporterek elől Ferihegyen.

A Jakab Tamás vezette családi vállalkozás az elmúlt években megindult, 2016-ban 511 millió forintos árbevétele volt a cégnek, 300 millióval több, mint egy évvel korábban. Nemrég a kormánykedvenc biztonsági céggel, a Valtonnal is közös vállalkozást indítottak.

A Hvg megkereste Jakabot a budaörsi reptér lehetséges üzemeltetésével kapcsolatban, aki előbb részletesen beszélt a terveiről, majd a megjelenés előtt mégis inkább letiltotta az interjút.

mfor.hu