2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megugrottak a Skoda Auto bevételei az idei első félévben: a legnagyobb cseh autógyár, amely a német Volkswagen konszern része, az első hat hónapban 5,4 milliárd euró bevételt könyvelt el, ami 25,7 százalékkal több, mint a tavalyi év első felében - közölte a Skoda Autó kedden Mladá Boleslavban.

Az autógyár adózás előtti nyeresége 388 millió euróra emelkedett,  a tavalyi év első feléhez viszonyítva 81,3 százalékos növekedéssel.

A Skoda Auto 118 millió euró értékű beruházást valósított meg az első félévben. A összesen 454 698 személygépkocsit küldött a piacra, ami éves összevetésben 20,1 százalékos növekedés.

"A Skoda Auto az idei első félévben minden területen nagyon gyorsan fejlődött" - mondta Wilfried Vahland, a részvénytársaság igazgató tanácsának elnöke újságíróknak Mladá Boleslavban tartott keddi sajtóértekezletén. Ez tudatos stratégia, amelyet folytatni kívánnak - tette hozzá.

Az autógyár májusban 78 100 személygépkocsit adott el, ez éves szinten 19,5 százalékos emelkedés. A Skoda történelmében ez májusi rekordnak számít - közölte a cseh cég honlapján. Az idei év első öt hónapjában a Skoda összesen 373 400 autót adott el, ami éves szinten 21,5 százalékos növekedés. 

"2018-ban a gyár világszerte több mint 1,5 millió gépkocsi eladását tűzte célként maga elé" - jelentette be a vezérigazgató. Ennek érdekében a Skoda Autó a jövőben erősíteni kívánja világpiaci pozícióit és szélesíteni fogja termékei skáláját. "Már az idei év végén kirukkolunk egy városi Skoda személykocsival" - közölte Vahland.

A Skoda Auto az idén Csehországban mintegy 680 ezer személygépkocsit tervez legyártani. A cégnek ugyanakkor vannak  gyárai Kínában, Indiában és Oroszországban is.

A Skoda anyacége, a Volkswagen profitja több, mint megháromszorozódott, miután rekordeladásokat ért el 2011-ben, hála a feltörekvő piacokon megnövekedett személy- és kisteherautó iránti megnövekedett keresletnek.

MTI/mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!