2009. november 30. 15:59

A bérleti díj mellett a hatékony iroda-kialakítás a legfontosabb a bérlőknek - közölte a GVA Robertson ingatlan tanácsadó az MTI-vel, GRT Group ingatlanfejlesztővel közösen végzett felmérése alapján.

A válaszadók a döntés előtt mérlegelt legfontosabb szempontok között - fele-fele arányban - az egy négyzetméterre jutó bérleti díjat és a hatékony iroda kialakítást jelölték meg. Ezeket követte az üzemeltetési költség, valamint az iroda elhelyezkedése - például az, hogy mennyire könnyen közelíthető meg tömegközlekedési eszközzel.

A hatékony iroda kialakításnak köszönhetően csökkenthető az iroda mérete, így összességében olcsóbb lesz a bérlet.

A felmérés szerint hatékonyabb a munka, ha a cég egy szinten működik, mint ha több emeletet foglal el. Az új irodaházakban ezért a nagyobb összefüggő területeket keresik - áll a közleményben.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.