Az illetékesek szerint ezen a téren a multik a legfukarabbak, többük semmilyen év végi ünneplést nem szervez. A kisebb cégek ugyanakkor hajlandóak egy görbe estéért zsebükbe nyúlni, de ők is inkább az olcsóbb megoldást választják. Egyre kevesebb a teljes körű, tehát külső helyszínen, megszervezett, színvonalas programmal egybekötött rendezvény - mondta el Németh András, a Deluxe Rendezvények Kft. ügyvezetője.
A rendezvényszervezők legnagyobb konkurensei a szállodák, amelyek különtermeikkel és saját, nagy eszközparkjukkal általában kedvezőbb árat tudnak ajánlani, mint a partiszervizek. Néhány éve az is megfigyelhető, hogy a legtöbb esetben elvárás az egészséges étel felszolgálása. Az árak elsősorban a helyszíntől, a programtól, a létszámtól és az étkezéstől függnek. Németh szerint az alsó határ 3-4 ezer forint/fő, a felső pedig a csillagos ég - számol be a Napi Gazdaság.