<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az orosz Gazprom fontolgatja a japán Mitsui és Mitsubishi kereskedőházak meghívását részvényes partnernek balti-tengeri cseppfolyósított földgáz (LNG) projektjébe. Korábban a kanadai PetroCanada társaságot említette lehetséges partnerként.

A javaslat túllendítheti a holtponton a Gazprom és a Royal Dutch Shell között a Shell által vezetett orosz távol-keleti Sakhalin Energy projektben folyó tárgyalásokat. A két vállalat már elviekben megegyezett arról, hogy a Gazprom részesedéscsere révén betársulhat a projektbe. A Shell ellenértékként az orosz cég Zapoljanorje mezőjében kapna részesedést. Tavaly azonban a Shell 10 milliárd dollárról 20 milliárdra, azaz duplájára emelte a Sakhalin Energy projekt költségelőirányzatát, felborítva ezzel a kialkudott arányokat.

A Gazprom és a Shell szerint a részesedéscsere keresztülviteléhez a Sakhalin Energy projekt másik két résztvevőjének a Mitsui és a Mitsubishi társaságoknak fel kellene adniuk valamennyit saját részesedésükből. Arról azonban eddig még nem esett szó, hogy mit kapnának ezért cserébe.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.