2010. június 8. 09:44

A kynai BYD (Build Your Dreams) autógyár 2011-től piaci offenzívára készül, a német Daimler partnere elektromos- és hibrid modelleket kíván bevezetni az európai piacon is - írja a Financial Times Deutschland keddi száma.

Az európai piac meghódítását a BYD Frankfurtba tervezett európai központjából irányítják majd. Frankfurtban létesült a BMW kínai partnere, a Brilliance európai központja is.

A BYD európai központjának hivatalos bejelentésére az idei év végén kerül sor.

Amennyiben minden a tervek szerint halad, a BYD lehet az első kínai autógyár, amelyik környezetbarát autókat értékesít majd az európai piacon. Elsőként az E6 elektromos limuzint és az F3DM villany- és benzinmotoros hibrid autót vezetik majd be.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.