2013. január 10. 16:13

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat a közszféra átalakításával kapcsolatos feladatokat és az ahhoz kapcsolt határidőket tartalmazza.

Mint ismert, az első Matolcsy-csomag egyik része volt, hogy szűkítik a közszféra létszámát a költségvetési hiánycél miatti költségoptimalizálás érdekében. Ennek részletei a csütörtöki Magyar Közlönyben jelentek meg.

A minisztereknek azonnali hatállyal meg kell szüntetniük a felügyeletük alá tartozó legalább három hónapja betöltetlen álláshelyeket. Erről január 15-ig kell majd jelentést is készíteniük.

A költségvetési szerveknél foglalkoztatottakról szóló kormányhatározat módosításához szükséges javaslatot a közigazgatási minőségpolitikáért és személyzetpolitikáért felelős miniszternek február 15-ig kell a kormány elé terjesztenie.

Következő lépésként a minisztereknek március 31-ig kell arról gondoskodniuk, hogy a meghatározott funkcionális létszám a minisztériumokban legfeljebb 25 százalék, az irányításuk, felügyeletük alá tartozó szerveknél pedig legfeljebb 15 százalék legyen, és az efölötti funkcionális munkaköröket meg kell szüntetni.

Szintén eddig a határidőig kell arról is gondoskodni, hogy a vezetői munkakörök aránya ne haladja meg a 15 százalékot, az irányításuk alá tartozó szerveknél pedig a 10 százalékot.

A fentiek mellett az egyes minisztereknek javaslatot kell tenni az irányításuk, vagy a felügyeletük alá tartozó egy ágazatba sorolható szervek rendszerének optimalizálására, hogy megszüntessék a párhuzamosságokat, és csökkenthessék a létszámokat. Erre június 30-ig kaptak időt az érintettek.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.