TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat a közszféra átalakításával kapcsolatos feladatokat és az ahhoz kapcsolt határidőket tartalmazza.

Mint ismert, az első Matolcsy-csomag egyik része volt, hogy szűkítik a közszféra létszámát a költségvetési hiánycél miatti költségoptimalizálás érdekében. Ennek részletei a csütörtöki Magyar Közlönyben jelentek meg.

A minisztereknek azonnali hatállyal meg kell szüntetniük a felügyeletük alá tartozó legalább három hónapja betöltetlen álláshelyeket. Erről január 15-ig kell majd jelentést is készíteniük.

A költségvetési szerveknél foglalkoztatottakról szóló kormányhatározat módosításához szükséges javaslatot a közigazgatási minőségpolitikáért és személyzetpolitikáért felelős miniszternek február 15-ig kell a kormány elé terjesztenie.

Következő lépésként a minisztereknek március 31-ig kell arról gondoskodniuk, hogy a meghatározott funkcionális létszám a minisztériumokban legfeljebb 25 százalék, az irányításuk, felügyeletük alá tartozó szerveknél pedig legfeljebb 15 százalék legyen, és az efölötti funkcionális munkaköröket meg kell szüntetni.

Szintén eddig a határidőig kell arról is gondoskodni, hogy a vezetői munkakörök aránya ne haladja meg a 15 százalékot, az irányításuk alá tartozó szerveknél pedig a 10 százalékot.

A fentiek mellett az egyes minisztereknek javaslatot kell tenni az irányításuk, vagy a felügyeletük alá tartozó egy ágazatba sorolható szervek rendszerének optimalizálására, hogy megszüntessék a párhuzamosságokat, és csökkenthessék a létszámokat. Erre június 30-ig kaptak időt az érintettek.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.