<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az amerikai informatikai óriás, a Hewlett-Packard a korábban előre jelzettnél is több emberétől válhat meg. A társaság tavaly év végén 14,5 ezres leépítésről beszélt, amelynél most még 800 fővel többet küldenek el.

A társaság reorganizációs terve szerint komoly költségcsökkentést kell elérni, az erre szolgáló program végrehajtásakor pedig a HP nem riadt vissza a drasztikus leépítéstől sem. A tavalyi évben a vállalat még 14500 alkalmazott elbocsátásával számolt, ám az azóta bekövetkezett folyamatok miatt most ezt némileg felfele módosították. A cég csütörtöki bejelentése szerint 15300 alkalmazottnak mondanak fel.

A cég korábban a leépítés mellett a vállalati nyugdíjrendszer átvizsgálását helyezte kilátásba. A lépésektől összességében mintegy 1,9 milliárd dollár éves megtakarítást vár a vállalat.

Mark Hurd a HP jelenlegi vezérigazgatója azt ígérte, hogy a cég átszervezése novemberre befejeződik. A hírhedt költségcsökkentő Hurd az elemzők szerint eddig jó munkát végzett, igaz Carly Fiorina 2005 év elejei elbocsátása után éppen egy ilyen keménykezű vezetőt kerestek az informatikai cég élére.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.