2017. július 10. 12:41

A történészek nagyasszonya kivásárolta a svájci tulajdonostársat az ingatlancégből, így már 71,5 százalékos tulajdonos.

Úgy tűnik, a Mészáros Lőrinc-Schmidt Mária különversenyt a BIF trónjáért a NER elsőszámú történésze nyerte. Schmidt családi cége, a a Pió-21 Kft. ugyanis átvette a svájci BFIN Asset Management AG összes BIF-részvényét, írja az Átlátszó.

forrás: schmidtmaria.hu

Ezzel a Pió-21 lett a BIF legnagyobb, 71,5 százalékos részvényese, ami a társaság tulajdonában lévő törzsrészvényre tekintettel 77 százalékos szavazati jogot jelent.

A titokzatos BFIN-ről nemrég az a sajtóhír járta, hogy az ő segítségükkel csavarhatja ki Schmidt kezéből a BIF-et Mészáros Lőrinc. Ez az újabb fordulat nyomán vagy nem volt igaz, vagy Schmidt tudott valami olyat, amilyet még Mészáros sem.

A Pió-21, mely Schmidt és gyerekei, Ungár Anna és Ungár Péter érdekeltségébe tartozik, jól teljesített 2016-ban, adózott eredménye megközelítette a 2 milliárd forintot. Újabban horvátországi turisztikai befektetésbe is belefogtak, két leányvállalatot is alapítottak zágrábi székhellyel. Ki tudja, ha már ott vannak, talán kikanyarítanak maguknak egy darabot a piacra kerülő Rijekai Kikötőből is.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.