1p

A történészek nagyasszonya kivásárolta a svájci tulajdonostársat az ingatlancégből, így már 71,5 százalékos tulajdonos.

Úgy tűnik, a Mészáros Lőrinc-Schmidt Mária különversenyt a BIF trónjáért a NER elsőszámú történésze nyerte. Schmidt családi cége, a a Pió-21 Kft. ugyanis átvette a svájci BFIN Asset Management AG összes BIF-részvényét, írja az Átlátszó.

forrás: schmidtmaria.hu

Ezzel a Pió-21 lett a BIF legnagyobb, 71,5 százalékos részvényese, ami a társaság tulajdonában lévő törzsrészvényre tekintettel 77 százalékos szavazati jogot jelent.

A titokzatos BFIN-ről nemrég az a sajtóhír járta, hogy az ő segítségükkel csavarhatja ki Schmidt kezéből a BIF-et Mészáros Lőrinc. Ez az újabb fordulat nyomán vagy nem volt igaz, vagy Schmidt tudott valami olyat, amilyet még Mészáros sem.

A Pió-21, mely Schmidt és gyerekei, Ungár Anna és Ungár Péter érdekeltségébe tartozik, jól teljesített 2016-ban, adózott eredménye megközelítette a 2 milliárd forintot. Újabban horvátországi turisztikai befektetésbe is belefogtak, két leányvállalatot is alapítottak zágrábi székhellyel. Ki tudja, ha már ott vannak, talán kikanyarítanak maguknak egy darabot a piacra kerülő Rijekai Kikötőből is.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!