<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Átalakul és egyben szigorúbbá válik az induló vállalkozások támogatási modellje - erről több napilap is ír csütörtöki számában.

A Világgazdaság és a Magyar Hírlap is arról számolt be, hogy a kezdő cégek háromfázisú, az ötlet megmérettetésére szolgáló rendszerben nyerhetnek majd támogatást. A tervek szerint az első - nagy kockázattal és kis összeggel járó - fázisban legfeljebb 3 millió forrást kapnak a pályázók, a másodikban 30 milliót, a végső fázisban - a prototípus készítéshez - pedig a támogatás elérheti a 130 millió forintot.

A Magyar Idők cikke szerint a rendszer abban is szigorodik, hogy bizonyos uniós K+F+I pályázatokra csak a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) előzetes szakvéleményével fogadhat majd be pályázatot az irányító hatóság.

A lap arról is ír, hogy idén eddig mintegy 170 milliárd forintnyi pályázatot hirdettek meg, és az előző időszakhoz képest 10 milliárd forinttal többet, 34 milliárd forintot fizettek ki a fennálló kötelezettségekre.

Pálinkás József, az NKFIH elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta: az évtized végéig 1200 milliárd forint áll rendelkezésre uniós, hazai és állami pénzalapokból, idén a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretén belül 257,5 milliárd forint, a Versenyképes Operatív Közép-Magyarország Programban 13 milliárd forint, az NKFIH Alapban pedig 27,1 milliárd forint jut kutatás fejlesztési és innovációs (K+F+I) projektekre.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.