1p

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megkezdte a jegybanki alapítványok gazdálkodása ellenőrzésének előkészítését - közölte az ÁSZ kedden.

A közleményben felidézték, hogy az Országgyűlés elfogadta a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosítását, mely lehetővé teszi, hogy az Állami Számvevőszék ellenőrizze az MNB által alapított alapítványok gazdálkodását.

Hozzáteszik: az Állami Számvevőszék általános hatáskörrel végzi a közpénzekkel és az állami és önkormányzati vagyonnal felelős gazdálkodás ellenőrzését.

Leszögezik: ÁSZ ellenőrzéseit előre meghatározott és nyilvános féléves ellenőrzési terv alapján, utólagosan végzi. Az ellenőrzések megállapításait, javaslatait pedig az ellenőrzések lezárását követően jelentésben hozza nyilvánosságra.

Az Állami Számvevőszék küldetése, hogy szilárd szakmai alapon álló, értékteremtő ellenőrzéseivel előmozdítsa a közpénzügyek átláthatóságát. Az ÁSZ javaslataival a közpénzek szabályos, gazdaságos, hatékony és eredményes felhasználását segíti elő - olvasható a közlemény.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!