2016. május 2. 10:01

Egy újabb bizonyíték arra, hogy a pénz nem minden. Hiába volt az egyik legdrágább a Felcsút játékoskerete, nem tudtak az első osztályban maradni.

A Transfermarkt adatai alapján a Futballsznob rangsorolta a most záródó szezonban az NBI-ben szereplő csapatok értékét, mely szerint a Puskás Akadémia kerete az egyik legdrágább volt a mezőnyben, ezt azonban nem igazolták az eredmények. Mint arról mi is beszámoltunk, szombaton a Vasas kiejtette az NBI-ből a klubot. Igaz, a Felcsút 2-1-re nyert, az angyalföldiek MTK feletti győzelme, nekik ért bentmaradással.

szerk: arra azonban egyelőre nem éri meg mérget venni, hogy a felcsúti gárda jövőre mégse az NBI-ben indulna. Seszták Miklós városának, Kisvárda gárdája ugyanis feljuthatna az elsőosztályba, ám úgy tűnik, nem élnek ezzel a jogukkal, mivel még nincs készen a 1,5 milliárdból készülő stadionjuk. Más helyen pedig nem kívánnak játszani. És bár a szabályok szerint ilyenkor a Kisvárdát utáni csapat juthatna fel az NBI-be, az MLSZ hozhat rendkívüli döntést a Felcsút javára. 

A felcsúti gárdánál a Fradi, a Videoton és a Debrecen kerete volt erősebb, ők ennek a sorrendnek megfelelő helyezést is értek el a bajnokságban. 

Mivel a csapatok más-más létszámmal működnek, az átlagos értékek alapján a Felcsút már megelőzi a Lokit, így lényegében a bajnokság harmadik legdrágább csapata esett ki szombaton. 

Valamiben legalább világelső a Felcsút!

mfor.hu