2009. április 23. 15:59

Juan Antonio Giner, az Innovation International Media Consulting Group alapító elnöke szerint az újságok igazi versenytársa az időhiány. Ezért a nagyszámú, de tömör információ felé kell mozdulni.

Juan Antonio Giner szerint a papíralapú újság igazi versenytársa nem a televízió, a rádió, vagy az online újság, hanem az, hogy az olvasóknak egyre kevesebb az idejük; az Innovation International Media Consulting Group alapító elnöke csütörtökön tartott a témában előadást Budapesten. Juan Antonio Giner a Magyar Lapkiadók Egyesülete meghívására tartott előadást.

Az időhiány miatt olyan újságra van szükség, amely nagyon sok információt ad, de tömörített formában - mondta Juan Antonio Giner Az újságok jövője és a jövő újságai címmel tartott előadásában.

A világ 24 újságjával dolgozó cég vezetője szerint az emberek a hosszú írásokat tartalmazó újsággal szemben több időt fordítnak egy rövidebb, jól megszerkesztett cikkeket közreadó lapra.

"A sikeres újságnak nem az a titka, hogy mennyi oldalt nyomtatunk ki, hanem, hogy az elolvasott tartalomból mennyi marad meg az olvasó fejében" - fogalmazott Juan Antonio Giner hozzátéve, hogy az emberek átlagosan az újság tartalmának tíz százalékát olvassák el.

A cégvezető, aki - mint mondta - optimistán tekint az újságok jövőjére - arról is beszélt: a tartalmat illetően is változásokra van szükség, igazodni kell az emberek érdeklődéséhez. Példaként említette, hogy a könyvek és zenei kiadványok mellett - figyelembe véve a fogyasztást - a videojátékokról is kellene írni a lapokban.

MTI/Menedzsment Fórum

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!