<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Juan Antonio Giner, az Innovation International Media Consulting Group alapító elnöke szerint az újságok igazi versenytársa az időhiány. Ezért a nagyszámú, de tömör információ felé kell mozdulni.

Juan Antonio Giner szerint a papíralapú újság igazi versenytársa nem a televízió, a rádió, vagy az online újság, hanem az, hogy az olvasóknak egyre kevesebb az idejük; az Innovation International Media Consulting Group alapító elnöke csütörtökön tartott a témában előadást Budapesten. Juan Antonio Giner a Magyar Lapkiadók Egyesülete meghívására tartott előadást.

Az időhiány miatt olyan újságra van szükség, amely nagyon sok információt ad, de tömörített formában - mondta Juan Antonio Giner Az újságok jövője és a jövő újságai címmel tartott előadásában.

A világ 24 újságjával dolgozó cég vezetője szerint az emberek a hosszú írásokat tartalmazó újsággal szemben több időt fordítnak egy rövidebb, jól megszerkesztett cikkeket közreadó lapra.

"A sikeres újságnak nem az a titka, hogy mennyi oldalt nyomtatunk ki, hanem, hogy az elolvasott tartalomból mennyi marad meg az olvasó fejében" - fogalmazott Juan Antonio Giner hozzátéve, hogy az emberek átlagosan az újság tartalmának tíz százalékát olvassák el.

A cégvezető, aki - mint mondta - optimistán tekint az újságok jövőjére - arról is beszélt: a tartalmat illetően is változásokra van szükség, igazodni kell az emberek érdeklődéséhez. Példaként említette, hogy a könyvek és zenei kiadványok mellett - figyelembe véve a fogyasztást - a videojátékokról is kellene írni a lapokban.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.