1p

Az MNB jóváhagyta a Pió-21 Kft. BIF-részvényekre tett vételi ajánlatát.

A Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta a Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) részvényeire tett nyilvános vételi ajánlatot - közölte a BIF pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tőzsde standard kategóriájában jegyzett társaság valamennyi, 100 forint névértékű részvényére 600,04 forinton tett vételi ajánlatot a Schmidt Mária és gyerekei, Ungár Anna és Ungár Péter érdekeltségébe tartozó Pió-21 Kft., amely jelenleg 29,81 százalékos közvetlen tulajdonosa a BIF Nyrt.-nek. A vételi ár 15,5 milliárd forintra értékeli a 2,583 milliárd forint jegyzett tőkéjű társaságot.

Az ajánlat elfogadására nyitva álló időszak május 29-én kezdődik és június 28-ig tart, lebonyolítója az OTP Bank.

A BIF-ért Schmidtékkel Mészáros Lőrinc versenyez, aki svájci segítséggel kísérelte meg kicsavarni a vagyonkezelőt a család kezéből.

via MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!