2017. május 26. 10:13

Az MNB jóváhagyta a Pió-21 Kft. BIF-részvényekre tett vételi ajánlatát.

A Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta a Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) részvényeire tett nyilvános vételi ajánlatot - közölte a BIF pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tőzsde standard kategóriájában jegyzett társaság valamennyi, 100 forint névértékű részvényére 600,04 forinton tett vételi ajánlatot a Schmidt Mária és gyerekei, Ungár Anna és Ungár Péter érdekeltségébe tartozó Pió-21 Kft., amely jelenleg 29,81 százalékos közvetlen tulajdonosa a BIF Nyrt.-nek. A vételi ár 15,5 milliárd forintra értékeli a 2,583 milliárd forint jegyzett tőkéjű társaságot.

Az ajánlat elfogadására nyitva álló időszak május 29-én kezdődik és június 28-ig tart, lebonyolítója az OTP Bank.

A BIF-ért Schmidtékkel Mészáros Lőrinc versenyez, aki svájci segítséggel kísérelte meg kicsavarni a vagyonkezelőt a család kezéből.

via MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.