<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Bezárja portugáliai összeszerelő üzemét a General Motors (GM) amerikai autógyártó, ha október 31-ig a kormánnyal és a dolgozókkal folytatott tárgyalások eredményeként nem érnek el költségcsökkentést. A gyárban nagyjából 1 100-an dolgoznak.

A Combo furgonokat gyártó azambujai üzem alkalmazottai múlt héten győzték meg arról a céget, hogy várjon még öt hetet a bezárással. Az új határidővel több idő áll rendelkezésükre ahhoz, hogy elérjék a GM által óhajtott költségcsökkentést - közli a Reuters.

A cég szerint járművenként 500 euróval többe kerül a gyártás a Lisszabontól 50 kilométerre Észak-Keletre fekvő Azambujában, mint amennyibe más potenciális helyszíneken kerülne. A GM a spanyolországi Zaragozába vinné a gyártást, de a munkahelyükért harcoló portugál dolgozók azzal az ötlettel álltak elő, hogy a beszerzési költségek csökkentése érdekében állítsanak üzembe fémsajtolókat a gyárban.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.