2014. július 9. 14:58

Százötven Boeing 777X-et rendelt az everetti gyártótól a Emirates légitársaság - közölte a Boeing szerdán. A dubaji székhelyű cég június elején még 55 milliárdos megrendelését vonta vissza az Airbustól.

A listaáron 56 milliárd dolláros üzlet részeként 35 kisebb, 8X és 115 nagyobb, 9X variánst rendel az Emirates, és ezzel együtt opciót szerez további 50 repülőgép vételi jogára. Ezzel a rendeléssel a légitársaság "triplahetesre" vonatkozó rendelésállománya 208-ra emelkedett és jelenleg a légitársaságok közül a legtöbbet, 138-at üzemeltetnek a típusból.

A 777X a mostani típus továbbfejlesztett, költséghatékonyabban üzemeltethető változata. Gyártása 2017-ben kezdődhet, az első kereskedelmi repülése 2020-ban várható, a típusra eddig 300 megrendelés érkezett.

Közel-Kelet legnagyobb légitársasága nyár elején vonta vissza 2007-ben leadott A350-es megrendeléseit az Airbustól.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.