2007. november 26. 14:09

Felvásárolja amerikai vetélytársát a világ legnagyobb világítótest-gyártójának számító holland Philips Electronics. A Philips és a Genlyte 2,7 milliárd dolláros vételárban állapodott meg.

Elemzők szerint a Genlyte tökéletes választás a holland vállalat számára, hiszen felvásárlásával a vevő cég betörhet az energiatakarékos izzók piacára az Egyesült Államokban.

A világ legnagyobb izzógyártójának, a három legjelentősebb orvosi műszergyártó egyikének és Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai vállalatának számító Philips úgy nyilatkozott, hogy öt napon belül megteszi részvényenkénti 95,5 dolláros ajánlatát a Genlyte-ra - közli a Reuters. Ez 52 százalékkal több a cég papírjainak pénteki záróáránál.

Menedzsment Fórum 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!