2007. november 26. 14:09

Felvásárolja amerikai vetélytársát a világ legnagyobb világítótest-gyártójának számító holland Philips Electronics. A Philips és a Genlyte 2,7 milliárd dolláros vételárban állapodott meg.

Elemzők szerint a Genlyte tökéletes választás a holland vállalat számára, hiszen felvásárlásával a vevő cég betörhet az energiatakarékos izzók piacára az Egyesült Államokban.

A világ legnagyobb izzógyártójának, a három legjelentősebb orvosi műszergyártó egyikének és Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai vállalatának számító Philips úgy nyilatkozott, hogy öt napon belül megteszi részvényenkénti 95,5 dolláros ajánlatát a Genlyte-ra - közli a Reuters. Ez 52 százalékkal több a cég papírjainak pénteki záróáránál.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.