2017. július 18. 08:07

Jelenleg a versenyhivatal áldására várnak, mivel az irányításszerzés összefonódásnak minősül esetükben.

2017. július 10-én kötött adás-vételi szerződést a Csányi Sándor tulajdonában álló Bonitás 2002 Zrt. a Medikomp Kft.-vel, ami alapján a Bonitás megszerzi a tulajdonában álló Budai Egészségközpont Kft. felett a közvetett irányítást. Az üzlet a törvény szerint összefonódásnak minősül, ezért jelenleg a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezésére várnak a felek - derül ki a GVH oldalán szereplő információkból.

A Budai Egészségközpont Magyarország egyik legnagyobb magán egészségközpontja, melynek vezetője az a Varga Péter Pál, akit 2010 augusztusában megválasztottak a Magyar Labdarúgó Szövetség orvosi bizottsága elnökének miután Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke lett 2010 júliusában.

Budai Egészségközpont

A Kft.-nek tavaly közel 5,5 milliárd forintos árbevétele volt, amiből végül mindössze 155,2 milliós nyereség maradt a végén. A jövedelmező működés mellett azonban akadnak nem túl kedvező momentumok is a cég adatai között. A hatályos cégkivonat szerint ugyanis a Medikomp üzletrészére 2016. decemberében jegyzett be zálogjogot az azóta már Mészáros Lőrinc tulajdonába került MKB Bank. A hitelbiztosítéki nyilvántartás szerint emellett még 2015 júniusában 672 milliós követelés miatt jegyeztek be zálogjogot több orvosi készülékre (pl. defibrillátorra, betegörző monitorokra, MR- és streilizáló készülékekre), majd 2016. júniusában az MKB-Euroleasing jegyzett be egyet egy gépjárműre vonatkozóan.

mfor.hu

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!