<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Jelenleg a versenyhivatal áldására várnak, mivel az irányításszerzés összefonódásnak minősül esetükben.

2017. július 10-én kötött adás-vételi szerződést a Csányi Sándor tulajdonában álló Bonitás 2002 Zrt. a Medikomp Kft.-vel, ami alapján a Bonitás megszerzi a tulajdonában álló Budai Egészségközpont Kft. felett a közvetett irányítást. Az üzlet a törvény szerint összefonódásnak minősül, ezért jelenleg a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezésére várnak a felek - derül ki a GVH oldalán szereplő információkból.

A Budai Egészségközpont Magyarország egyik legnagyobb magán egészségközpontja, melynek vezetője az a Varga Péter Pál, akit 2010 augusztusában megválasztottak a Magyar Labdarúgó Szövetség orvosi bizottsága elnökének miután Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke lett 2010 júliusában.

Budai Egészségközpont

A Kft.-nek tavaly közel 5,5 milliárd forintos árbevétele volt, amiből végül mindössze 155,2 milliós nyereség maradt a végén. A jövedelmező működés mellett azonban akadnak nem túl kedvező momentumok is a cég adatai között. A hatályos cégkivonat szerint ugyanis a Medikomp üzletrészére 2016. decemberében jegyzett be zálogjogot az azóta már Mészáros Lőrinc tulajdonába került MKB Bank. A hitelbiztosítéki nyilvántartás szerint emellett még 2015 júniusában 672 milliós követelés miatt jegyeztek be zálogjogot több orvosi készülékre (pl. defibrillátorra, betegörző monitorokra, MR- és streilizáló készülékekre), majd 2016. júniusában az MKB-Euroleasing jegyzett be egyet egy gépjárműre vonatkozóan.

mfor.hu