2017. május 11. 06:49

A beszerzésről sokat még nem tudni, de vélhetően milliárdos nagyságrendű.

Csányi Sándor üzleti repülőgépét veszik meg kormánygépnek az Orbán-kabinet, írja a Magyar Nemzet.

A Dassault Falcon 900EX típusú gép három hajtóműves, 12 éves, interkontinentális hatótávolságú, és az OTP csoporthoz tartozó Air Invest Kft. tulajdonában szolgálta Csányit és cégét. Korábban bérleti úton már többször igénybe vette nemcsak a mostani, hanem a korábbi szocialista–szabaddemokrata kormány is.

A lap a vételárat nem tudta kideríteni, de a használtgép-piaci viszonyok alapján forintban számolva milliárdos nagyságrendű beszerzésről írnak. Az sem tiszta, mikor történik meg az adásvétel, vagy hogy megtörtént-e már.

A Magyar Nemzet mindenesetre úgy tudja, tavasz elején átreptették a gépet Bázelbe, hogy ott elvégezzék rajta a szükséges átalakításokat. Ezt repülőgép-követő oldalak adatai is megerősítik: az üzleti gépekre jellemző intenzív használat és változatos útvonalak után a HA-LKN lajstromjelű gép utolsó regisztrált mozgása március 6-án történt a svájci repülőtérre.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.