2017. május 11. 06:49

A beszerzésről sokat még nem tudni, de vélhetően milliárdos nagyságrendű.

Csányi Sándor üzleti repülőgépét veszik meg kormánygépnek az Orbán-kabinet, írja a Magyar Nemzet.

A Dassault Falcon 900EX típusú gép három hajtóműves, 12 éves, interkontinentális hatótávolságú, és az OTP csoporthoz tartozó Air Invest Kft. tulajdonában szolgálta Csányit és cégét. Korábban bérleti úton már többször igénybe vette nemcsak a mostani, hanem a korábbi szocialista–szabaddemokrata kormány is.

A lap a vételárat nem tudta kideríteni, de a használtgép-piaci viszonyok alapján forintban számolva milliárdos nagyságrendű beszerzésről írnak. Az sem tiszta, mikor történik meg az adásvétel, vagy hogy megtörtént-e már.

A Magyar Nemzet mindenesetre úgy tudja, tavasz elején átreptették a gépet Bázelbe, hogy ott elvégezzék rajta a szükséges átalakításokat. Ezt repülőgép-követő oldalak adatai is megerősítik: az üzleti gépekre jellemző intenzív használat és változatos útvonalak után a HA-LKN lajstromjelű gép utolsó regisztrált mozgása március 6-án történt a svájci repülőtérre.

mfor.hu

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés