2016. július 29. 11:04

Nem éri el a tervezettet az idén az Audi nyereségrátája, mert a dízelbotrányal és a Takata-légzsákokkal ellátott autók esetleges visszahívásával kapcsolatos költségek megterhelik a mérleget.

A Volkswagen luxusmárkákat gyártó leányvállalata pénteken közölte, hogy működési eredménye az első fél évben 18 százalékkal 2,4 milliárd euróra csökkent. Rendkívüli tételek 265 millió euró összegben rontották a működési eredményt, aminek következtében a nyereségráta az egy évvel korábbi 9,8 százalékról 8 százalékra romlott.

Az Audi erre az évre 8-10 százalékos nyereségrátát tűzött ki célul, de a vállalat közölte, hogy a ráta várhatóan kissé "ez alatt a folyosó alatt marad".

Az első fél évben az Audi árbevétele 30,1 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 29,8 milliárdról, de nettó nyeresége közel 750 millió euróval 1,7 milliárd euróra csökkent. Az Audi továbbra is azzal számol, hogy több mint 20 új vagy felfrissített modelljének köszönhetően eladásai az idén meghaladják a tavalyi 1,8 milliós rekordot.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.