2p

Az ország egyik legmodernebb szőlőfeldolgozója, a Canter került a felcsúti polgármester kezei közé.

Nem hiába méri szűk marokkal alkalmazottai fizetését Mészáros Lőrinc: a melósokon megspórolt pénzből telt neki többek között egy új szerzeményre, Demján Sándor balatoni borászatára is. A bevásárlásról a Zoom.hu írt.

Mészáros Búzakalász 66 Felcsút Kft.-je jelent meg a cégbejegyzésben a zánkai Canter Borház Kft. tulajdonosaként. A Canter az ország egyik legmondernebb szőlőfeldolgozója és pincészete, és eddig Demján Sándor érdekeltségébe tartozott. Néhány éve több mint 400 millió forintot költöttek a fejlesztésére, nagyrészt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán elnyert támogatásból.

Annak a híre, hogy Mészáros balatoni borászatot is vesz a hoteljei és kempingjei mellé, még tavasszal kezdett terjedni, de akkor még a 24.hu úgy tudta, hogy Demján másik boros érdekeltsége, a Badacsonyi Pincegazdaság Zrt. kerül eladósorba.

Mészáros egyébként a szőlész-borász bizniszben sem volt már szűz, csak korábban Tokajhegyalján vásárolgatott. Szintén a Búzakalásszal vette meg a Dereszla Bortermelő Kft.-t, a Henye Borászat Kft.-t, illetve a Tokaj-Major Bortermelő Kft.-t, a saját nevén pedig a Dereszla Sparkling Kft.-be szállt be.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!