<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az ország egyik legmodernebb szőlőfeldolgozója, a Canter került a felcsúti polgármester kezei közé.

Nem hiába méri szűk marokkal alkalmazottai fizetését Mészáros Lőrinc: a melósokon megspórolt pénzből telt neki többek között egy új szerzeményre, Demján Sándor balatoni borászatára is. A bevásárlásról a Zoom.hu írt.

Mészáros Búzakalász 66 Felcsút Kft.-je jelent meg a cégbejegyzésben a zánkai Canter Borház Kft. tulajdonosaként. A Canter az ország egyik legmondernebb szőlőfeldolgozója és pincészete, és eddig Demján Sándor érdekeltségébe tartozott. Néhány éve több mint 400 millió forintot költöttek a fejlesztésére, nagyrészt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán elnyert támogatásból.

Annak a híre, hogy Mészáros balatoni borászatot is vesz a hoteljei és kempingjei mellé, még tavasszal kezdett terjedni, de akkor még a 24.hu úgy tudta, hogy Demján másik boros érdekeltsége, a Badacsonyi Pincegazdaság Zrt. kerül eladósorba.

Mészáros egyébként a szőlész-borász bizniszben sem volt már szűz, csak korábban Tokajhegyalján vásárolgatott. Szintén a Búzakalásszal vette meg a Dereszla Bortermelő Kft.-t, a Henye Borászat Kft.-t, illetve a Tokaj-Major Bortermelő Kft.-t, a saját nevén pedig a Dereszla Sparkling Kft.-be szállt be.

mfor.hu