<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Mintegy 900 millió forintos beruházással egy négyezer négyzetméteres hűtött készáruraktárt építettek az Alföldi Tej fehérvári üzemében. A műszaki átadás már december közepén megtörtént, s az év végén töltötték fel árukészlettel a raktárt, írja a Napi Gazdaság.

Az épületegyüttes méreteit jól jellemzi, hogy a hűtött raktárban egy időben négyezer raklapnyi terméket, a csomagolóanyag-raktárban pedig mintegy 600 raklap csomagolóanyagot tudnak tárolni.

Mélykúti Tibor, az Alföldi Tej Értékesítő és Beszerző Kft. (ATÉB) ügyvezető igazgatója elmondta: a mostani beruházás egy, még 2005-ben megkezdődött fejlesztés második ütemét jelenti, amely mintegy 200 millió forintos EU-s támogatásból és mintegy 600 millió forintos, a Magyar Fejlesztési Banktól felvett hitelből valósult meg.

Az Alföldi Tej a fehérvári feldolgozót még 2005 novemberében vásárolta meg az azóta felszámolt Parmalat Hungaria Tejipari Zrt.-től. A most bővített gyárban az egymilliárd forintos jegyzett tőkével bíró ATÉB naponta 850 ezer liter tejet tud majd feldolgozni, írja a Napi Gazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.