<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Reméljük, hogy csak a rendelések teljesítése késik.

A Suzuki európai értékesítése áprilisban 2,3 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakit. Ez 12 812 eladott személyautót jelent az Unióban – derül ki az ACEA adataiból.

A Suzuki teljesítménye az európai piacon nem igazán szívderítő 2015-ben. Az első négy hónap eredményei alapján 0,5 százalékos mínuszban vannak, miközben a teljes autópiac 8,2 százalékkal nőtt. A visszaesésért az első két hónap teljesítménye tehető felelőssé, amikor egy 8,9 és egy 7,8 százalékos csökkenést produkált a márka. Márciusban fordult a trend és 6,1 százalékkal több kocsit adtak el. Ennek oka vélhetően az, hogy március elején Esztergomban beindultak a futószalagok és a Vitarák, amelyeket Magyarországról exportálnak a világ összes piacára.

Hogy igenis volt, aki már átvehette a terepjárót, az kiderül a Jato Magyarországra vonatkozó adatbázisából is: már az első „csonka” hónapban eladtak belőle itthon 159 darabot, majd áprilisban 212-t. Ha pedig itthonra jutott, akkor csodálkoznánk, ha a nyugat-európai ügyfeleket megváratnák a cégnél, tehát nyilván az előrendelt kocsik megindultak a határ felé.

Ennek ellenére az áprilisi növekedés elég gyenge. Bár majd a hosszabb idősorból többet tudunk, de ha a márciusi növekedés csak az előrendelések kiszolgálása miatt volt akkora amekkora, akkor az szomorú hír a hazai ipar számára.

A másik ok, ami miatt komoly optimizmussal tekinthetnénk a Vitara eladásai elé az, hogy ezt a kategóriát az elmúlt években zabálták a kontinensen. A Vitara mind árban, mind pedig méretben az Opel Mokka, a Nissan Juke, vagy a Renault Captur vetélytársa, amelyek pedig egyedül képesek anyacégük értékesítését eltolni.

A Suzukinak pedig, ahogy az a galériára kattintva is kiderül, nincs túl széles modellkínálata. A Swift sem mai gyerek, a Jimny végképp nem, tehát az SX4 S-Cross és a Vitara dolga lenne, hogy becsábítsa az embereket a szalonokba.

Kattintásra galéria nyílik!

Így a hazai ipari termelés nevében is nagyon reméljük, hogy csak a regisztráció lassú, nem pedig a rendelések maradnak el.

Erősebb volt ez az április, mint a megelőző kettő

A teljes autópiacot nézve az EU-ban 6,9 százalékkal több kocsit adtak el, mint 2014 hasonló időszakában. Tavaly áprilisban egyébként éves bázison 4,8, előtte pedig 2 százalékos volt a bővülés, úgyhogy az áprilisi számok immár harmadik éve gyorsulnak. A negyedik hónapban 1,16 millió autó helyeztek forgalomba.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.