<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az OTP Garancia Biztosító és az OTP román leánybankja a Garancia-tranzakció zárási folyamatának egyik elemeként értékesítette román biztosítókban birtokolt részesedéseit - közölte az OTP Bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.

Az OTP Garancia Biztosító Zrt. és az OTP Bank Romania S.A. értékesítette az OTP Garancia Asigurari S.A. romániai biztosítókban birtokolt részesedését a Groupama International részére. A romániai tranzakció zárása 2008. augusztus 29-én valósult meg.

A közlemény szerint a Garancia-tranzakció zárási eljárása során a következő hetekben az OTP csoport további biztosítói leányvállalatait érintő tranzakciókat fog bejelenteni, amint a felek a szükséges felügyeleti engedélyeket megkapják. A bolgár biztosítókban birtokolt részesedések eladását augusztus elején jelentette be az OTP.

Az OTP Bank és a Groupama SA 2008. február 11-én megállapodást írt alá arról, hogy a Groupama megvásárolja az OTP Garancia Biztosítót, hosszú távú bankbiztosítói partnerségre lépnek, továbbá a Groupama részesedést vásárol az OTP Bankban.

A tranzakció zárására várhatóan 2008 harmadik negyedévben kerül sor. Az akvizíció és a disztribúciós partnerség teljes ellenértéke 164 milliárd forint, ami csaknem 617 millió eurónak felel meg.

MTI/Menedzsment Fórum