<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A verseny élénkülését várja az ADSL-piacon az öt jelentős piaci erejű szolgáltatóra vonatkozó, a kiskereskedelmi árakon alapuló nagykereskedelmi árszabályozástól (retail-minus) a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) - írja a Világgazdaság. Mindez azonban az érintettek szerint nem feltétlenül jár együtt számottevő árcsökkenéssel.

Az intézkedés célja az volt, hogy mind az öt kötelezett cég - Emitel, Hungarotel, Invitel, Magyar Telekom (T-Com) és Monortel - területén az internetszolgáltatók megfelelő árréssel vehessék igénybe a nagykereskedelmi szolgáltatást, és így versenyképes ADSL-ajánlatokkal jelenhessenek meg - mondta el a Világgazdaságnak Pataki Dániel, az NHH elnöke.

Az NHH által bevezetett nagykereskedelmi árszabályozás kínálta lehetőséget kihasználva a jelenleg csak a T-Com területén szolgáltató TVnet Kft. is megjelenik internetes ajánlataival újabb körzetekben is - mondta el Lengyel Tibor, a társaság ügyvezető igazgatója. Hasonló tervei vannak az Enternet Kft.-nek is, tudta meg a Világgazdaság Smuk Zoltántól, a társaság ügyvezető igazgatójától. Az NHH szabályozásával kapcsolatban további szolgáltatók megjelenésére és valódi verseny kialakulására számít az előbbi két cég mellett az Invitel és a Hungarotel körzetében is az Enternet vezetője, ami egyértelműen a kiskereskedelmi árak csökkenését hozza magával.

Kérdéses az árcsökkenés

Az intézkedést illetően hasonló hatást várnak a GTS-Datanet Távközlési Kft.-nél a négy kisebb szolgáltató területén, a T-Com körzeteiben ugyanakkor nem számítanak számottevő árcsökkenésre. A többi szolgáltatóhoz hasonlóan a GTS-Datanet is élni kíván a retail-minus-szabályozás adta lehetőséggel - közölte Szathmári Géza, a társaság vezérigazgatója. A cég becslései szerint a terjeszkedés e területeken több milliárd forintos beruházást igényel majd - írja a Világgazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.