2017. május 25. 13:53

Az európai régió legdinamikusabban növekvő lottótársasága lett 2016-ban a magyar Szerencsejáték Zrt., a Lottótársaságok Világszövetsége (WLA, World Lottery Association) által adott elismerés szerint. A játékos kedvű, kockáztatni szerető magyarok összesen 385,5 milliárd forintot költöttek szerencsejátékokra az állami vállalatnál.

A 9,9 százalékos árbevétel-növekedés motorja elsősorban a bukmékeri sportfogadások voltak, melyek 2016. utolsó negyedévében terven felül teljesítettek. A nagy, kiemelt bajnokságok mellett számottevő fogadás érkezett az alacsonyabb rangú sporteseményekre is. Megnövekedett eseményszám jellemezte az időszakot, újabb bajnokságokra és sportágakra teremtettük meg a játék lehetőségét. Növekedett az élő eseményekre történő fogadások népszerűsége is. A negyedik negyedévben szokásosan erős volt a sorsjegy termékcsalád forgalma is, különösen népszerűek voltak ebben az időszakban a magasabb árkategóriájú (pl. karácsonyi) sorsjegyek – fűzte hozzá Braun Márton elnök-vezérigazgató. 
 
 

A sajtótájékoztatón mutatták be a társaság 2016-os üzleti eredményeit is. A 2016-ban fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Szerencsejáték Zrt. szerepe meghatározó a hazai játékszokások alakításában. A Társaság stratégiai küldetése, hogy élményt nyújtson és értéket teremtsen. A nemzeti lottótársaság rendkívül dinamikus növekedést mutatott fel az elmúlt években. Az évről évre új rekordot elérő árbevétel 2010-ről 2016-ra több mint megduplázódott, az adó és járulékbefizetések közel másfélszeresével haladták meg a bázisnak tekintett 2010. évet, miközben a társaságtól növekvő osztalékbevételre számíthatott a tulajdonos. A Szerencsejáték Zrt. a nemzetgazdaság 18. legnagyobb vállalata és a legdinamikusabb fejlődő szerencsejáték-társaság Európában.

A 2016. évben elért 385,5 milliárd forint szerencsejáték árbevétel a legmagasabbnak számít a társaság történetében. A nemezeti lottótársaság közkiadásokhoz történő hozzájárulása pedig megközelíti a 80 milliárd forintot, mellyel hazánk egyik legjelentősebben adózó vállalkozásának számít. A szerencsejátékokból képződő játékadó felhasználásáról törvény rendelkezik, így kiemelt támogatásban részesült a hazai kultúra (Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Nemzeti Filmalap) és a nemzeti sportmozgalom.

2010-2016 között a szerencsejátékok árbevétele több mint megduplázódott, az éves átlagos növekedési ütem 15% volt, az ún. tiszta játékbevétel (árbevétel-játékosok nettó nyereményei) több mint másfélszeresére emelkedett. A számsorsjátékok jelentik a stabil játékos bázist, a fogadások és a sorsjegyek forgalma a 2010. évi négyszeresére emelkedett, míg az adó, díjak és járulékbefizetések közel másfélszeresével haladták meg a bázisnak tekintett 2010. évet.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.