2010. május 28. 11:24

A gazdasági növekedés, illetve a munkahelyteremtés ösztönzésére használná az új kormány az uniós pénzeket, mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterjelölt negyedik bizottsági meghallgatásán.

Az európai uniós forrásokat elsősorban növekedéspárti, munkahelyteremtő, és a magyar kis-és középvállalkozásokat támogató gazdaságpolitikát szolgáló területekre fogják átcsoportosítani - hangsúlyozta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterjelölt negyedik bizottsági meghallgatásán, az Országgyűlés önkormányzati és területfejlesztési bizottsága előtt pénteken, Budapesten.

Fellegi Tamás miniszteri kinevezését a bizottság 17 igen, 3 nem és 2 tartózkodás mellett szavazta meg. Fellegi Tamás kinevezését a héten ugyancsak támogatta az európai ügyek, valamint a gazdasági és informatikai bizottság, továbbá a számvevőszéki és költségvetési bizottság is.

A miniszterjelölt megerősítette, hogy tételesen - ez közel 700 beruházást jelent - felülvizsgálják a kiemelt és nagyprojekteket. "Megnézzük, valóban szükség van-e ezekre a beruházásokra az ország jelenlegi helyzetében". Az új kormány dönt majd arról, hogy mi lesz ezekkel, és hogy az így felszabaduló forrásokat hogyan használják fel.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.