2010. május 28. 11:24

A gazdasági növekedés, illetve a munkahelyteremtés ösztönzésére használná az új kormány az uniós pénzeket, mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterjelölt negyedik bizottsági meghallgatásán.

Az európai uniós forrásokat elsősorban növekedéspárti, munkahelyteremtő, és a magyar kis-és középvállalkozásokat támogató gazdaságpolitikát szolgáló területekre fogják átcsoportosítani - hangsúlyozta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterjelölt negyedik bizottsági meghallgatásán, az Országgyűlés önkormányzati és területfejlesztési bizottsága előtt pénteken, Budapesten.

Fellegi Tamás miniszteri kinevezését a bizottság 17 igen, 3 nem és 2 tartózkodás mellett szavazta meg. Fellegi Tamás kinevezését a héten ugyancsak támogatta az európai ügyek, valamint a gazdasági és informatikai bizottság, továbbá a számvevőszéki és költségvetési bizottság is.

A miniszterjelölt megerősítette, hogy tételesen - ez közel 700 beruházást jelent - felülvizsgálják a kiemelt és nagyprojekteket. "Megnézzük, valóban szükség van-e ezekre a beruházásokra az ország jelenlegi helyzetében". Az új kormány dönt majd arról, hogy mi lesz ezekkel, és hogy az így felszabaduló forrásokat hogyan használják fel.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.