<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A pécsi önkormányzat közbeszerzési eljárást írt ki a Pécs 2010 Európa kulturális fővárosa program keretében tervezett Sopianae-terv végrehajtására, az abban foglalt útépítési, út- és műtárgy-felújítási, valamint forgalomtechnikai munkák kivitelezésére, írja a Napi Gazdaság.

A nyertessel, illetve nyertesekkel 16 hónapra szóló keretmegállapodást kötnek, amelynek értékét nettó 2-5 milliárd forint közöttire becsülik. A cégeknek nagyrészt mélyépítési munkát kell végezniük a rövid határidőn belül. A tender lebonyolítását is feszített tempóban tervezik.

A tervek szerint a Sopianae-program teljesen átrajzolja a patinás dél-dunántúli város térképét. Többek között aluljárót építenek az úgynevezett kis állomásnál a vasút alatt, új utakat létesítenek vagy kétszer két sávosra bővítenek.

Tehermentesítik a Zsolnay és a Rákóczi utat, valamint gyalogosút készül a Zsolnay kulturális negyedig. Ennek segítségével elérhető lesz a szintén az EKF keretében tervezett tudásközpont és hangversenyterem is. A rekonstrukció egyik fontosabb célkitűzése a Zsolnay út forgalmának csökkentése, a belvároson átmenő forgalom elterelése, írja a Napi Gazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.