2014. október 7. 12:25

Egy autóvisszahívási akció soha nem jön jól a gyártónak, azonban ha egy olyan modellről van szó, amelynek utódját nemrég mutatták be és amelynek egy 8 éves, igen hosszú modellciklus után kell helytállnia, ráadásul tetejében stabilan benne van az idei európai top 10 listában, azt már igencsak a körülmények szerencsétlen együttállásának lehet nevezni.

Az Opel lecseréli legnépszerűbb típusa a Corsa 2006 óta futó generációját, amely immár az ötödik nagy modellváltás a típus 32 éves története során. A Corsa nagyon fontos a nehéz időket megélő Opel számára, amely annak ellenére volt képes az idei év első 8 hónapjában 4,1 százalékkal növekedni, hogy a jelenleg még futó generáció mindennek elmondható, csak éppen fiatalnak nem. A 32 év során egyébként összesen 12 millió Corsa talált gazdára.

A cég hírnevének minden bizonnyal nem tett jót, hogy nemrég 8 ezer, 2014 májusa után gyártott Corsa és Adam modellt kellett behívnia egy soron kívüli ellenőrzésre a kormányművet érintő hiba miatt.

Az új modell az ilyenkor megszokott módon elég széles motorpalettával érkezik. Akik a turbó benzinesekre esküsznek, azok a 3 hengeres, ezer köbcentis motort választhatják 90 vagy 115 lóerős teljesítménnyel, de ott van még a négy hengeres 1,2-es és 1,4-es motor is, utóbbi 100 lóerővel. A dízelkínálatot egyelőre egy 75 és egy 95 lóerős, 1 300 köbcentis erőforrás jelenti. A turbó motorokhoz hat fokozatú automata és manuális váltó is választható, de most mutatkozik be az Easytronic 3.0-is.

A Corsa követi a modellfrissített Insigniával megkezdett sort és középkonzoljának központi elemévé egy 7 colos kijelzőt tett. Ma már egy gyártó sem engedheti meg magának, hogy infotainment rendszere ne legyen kompatibilis az Apple vagy a Google megoldásaival, így az Opel sem tesz másként. A Corsában is elérhető több navigációs alkalmazás és olyan internetes rádiós applikációk is, mint a Stitcher vagy a TuneIn.

Természetesen ma már egy kisautó értékesítése sem kezdődhet meg olyan rendelhető extrák nélkül, mint az útjelzőtábla-felsimerés, a sávtartó automatika, vagy a távolságtartó tempomat. Az autóipari fejlesztések ütemének felgyorsulását jelzi, hogy ezekről éppen, hogy csak hallottunk, mire a felső kategóriából lecsorgott volna a kisautókhoz.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.