2013. március 20. 06:31

Két héten belül véget érhet a 2-es metró utasainak kálváriája, mert frissítik az Alstom-szerelvények számítógépes vezérlőprogramját - számol be róla a szerdai Magyar Nemzet.

Mint Somodi László, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgató-helyettese a lapnak elmondta, a francia gyártó megkapta a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) engedélyét a 2-es metró vonalán futó Alstom-szerelvények vezérlőszoftverének frissítésére.

Az elmúlt hónapokban kisebb elektronikai hibák naponta többször is előfordultak, ilyenkor nem működtek például a kijelzők, a kamerák vagy az ajtók, és néhányszor az utasoknak is ki kellett szállniuk. Mindezek azonban a metrózók biztonságát nem veszélyeztették, a következő két hétben pedig minden jármű számítógépes vezérlését frissítik. A BKK ettől a művelettől a leállások és a meghibásodások számának radikális csökkenését várja – mondta a vezérigazgató-helyettes.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.