Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Most veti fel a fővárosi közgyűlés, hogy kezdeni kéne ezzel valamit.

Engedélyt nem kért, oszlop- vagy közterület-használati díjat nem fizet, mégis hirdethet a fővárosi oszlopokon Garancsi István egyik cége, írja a Zoom.hu és a Hvg.hu.

(MTI)

A reklámozó ESMA nevű cég már két éve így nyomja az ipart, de a fővárosi közgyűlés elé csak most kerül egy előterjesztés, amiben felvetik, hogy most már pénzt kéne szedni a hirdetésekért.

Garancsi, aki közismerten jóban van Orbán Viktorral, és így a focicsapatán, a Videotonon, építőipari cégén, a Marketen, energiakereskedőjén, a MET-en, és számos további érdekeltségén keresztül folyamatosan szép sikereket arat és nagy összegekhez jut, a hazai viszonyokat eléggé érzékletesen ábrázoló módon lett az ESMA egyik tulajdonosa is.

Az eredetileg spanyol-magyar tulajdonú ESMA-t a miniszterelnökkel pár éve még szoros kapcsolatban álló, és a Mahir-rel maga is aktívan reklámozó Simicska Lajos kedvéért csinálták ki, amikor az oszlopok tetején lógó, úgynevezett elefántfül-hirdetéseket balesetveszélyesnek minősítették, és betiltották. A nehéz helyzetbe került ESMA-t ekkor vette meg Garancsi, mire a Fidesznek eszébe jutott, hogy mégsem olyan balesetveszélyesek az elefántfülek, és kezdeményezték a tiltás feloldását. Simicska ekkor már az ellenségük volt.

Az ESMA a tilalom feloldása után el is helyezte a hirdetéseit az oszlopokon, melyekkel kapcsolatban most már csak arra kellett figyelniük, hogy azokkal a tájékozódást segítsék, vagyis nyilat vagy térképet kell tartalmazniuk - ilyenek például az áruházak felé tájoló reklámok (X áruház Y méterre van, és mellettük egy jobbra/balra/előre mutató nyíl).

Arra Garancsinak ezek szerint már nem kellett figyelnie, hogy a hirdetések kihelyezése pénzhez és engedélyhez kötött, pedig az elefántfülekért naponta és oszloponként 100 forintot lehetne beszedni.

A Magyar Nemzet májusi összeállítása szerint egyébként meglehetősen jól hoztak a villanyoszlopok az ESMA-nak: a társaság 2016-ban több mint háromszorosára, 1,7 milliárd forint fölé növelte árbevételét, amelyből 117 millió forintnyi adózott profit is megmaradt.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.