TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Európai Bizottság vizsgálatot kezdeményezett a nagy gyógyszeripari cégeknél, hogy kiderítse, nem akadályozzák-e tisztességtelen piaci praktikákkal a konkurens, olcsóbb utángyártott (generikus) készítmények gyors piacra kerülését.

A Neelie Kroes versenypolitikai biztos vezette vizsgálat egyebek mellett arra is fényt akar deríteni, hogy a gyógyszerszabadalmak meghosszabbításával nem szenved-e hátrányt az új gyógyszerek fejlesztése.

A vizsgálatban részt vevő szakemberek eddig már mintegy száz vállalattal - köztük a Pfizer, a GlaxoSmithKline, a Sanofi-Aventis céggel - vették fel a kapcsolatot, és mintegy 80 egészségügyi szervezettel - orvosokkal, betegekkel, gyógyszertárakkal, a gyógyszerárakért felelős kormányszervekkel - folytatnak megbeszéléseket.

Ha a vizsgálat megállapítja, hogy a nagy gyógyszergyárak tisztességtelen piaci eszközökhöz folyamodtak, akkor bírság vár rájuk, és gyökeresen átalakulhat az európai gyógyszerpiac működésének rendszere is.

Európában a teljes gyógyszerforgalom 42 százalékát teszik ki a generikus készítmények, az Egyesült Államokban 63 százalékát. Egyre több generikus gyógyszer érkezik Kínából és Indiából, és ez tovább nyomja az árakat.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.