2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		

Az egyszerűsített adóbevallás elkészítését február 15-ig kérhetjük az APEH-tól, majd a hivatal április 30-ig postázza nekünk az adóbevallást. Ha nem vagyunk vele megelégedve, akkor május 20-ig lehetőségünk van a javításra – áll a 2009-es adótörvényeket módosító javaslatban, amelyről várhatóan november 25-én szavaznak a honatyák.

Az adóhatóság közreműködésével készített egyszerűsített adóbevallás lehetőségével mintegy 3 millió magánszemély élhet, akik kifizetőtől, munkáltatótól szerzik a jövedelmüket, és sem egyéni vállalkozói, sem őstermelői igazolvánnyal nem rendelkeznek. Az szja-bevallás elkészítéséért külön díjat nem kell fizetni.

Ezzel együtt természetesen továbbra is lehetőség lesz a munkáltatói adómegállapításra, valamint az önadózásra is, tájékoztatta az Mfor-hu-t Veszprémi István, a Deloitte Adótanácsadási üzletágának partnere.

A január 31-ig kiküldött adócsomaggal együtt az APEH mindenkinek kipostázza majd azt a nyomtatványt (tájékoztatóval együtt), amelynek kitöltésével kérhetjük az egyszerűsített adóbevallás elkészítését, egyúttal nyilatkoznunk kell néhány, az adózást érintő fontos kérdésben, amelyről az adóhatóságnak nincs információja, így például a családi adókedvezményekről. Számos adat azonban már eleve az APEH rendelkezésére áll, főként a munkáltatók tájékoztatási kötelezettségéből eredően.

A tervezett változtatások kétségkívül könnyítik az adózás rendszerét, gondot jelenthet azonban, hogy a visszajáró adót továbbra is későn, a benyújtástól (hibás bevallás benyújtása esetén annak kijavításától) számított 30 napon belül köteles utalni, hangsúlyozta Veszprémi István.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.