Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Új üzemcsarnokot épített, egyet pedig kibővített nyíregyházi gyárában csaknem 800 millió forint munkahelyteremtő támogatással, 11 millió eurós, jelenlegi árfolyamon több mint hárommilliárd forintos költségből a német Hübner cégcsoport. A termelőlétesítményeket szombaton avatták fel a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

A két korszerű üzemcsarnokot Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára és Reinhard Hübner cégtulajdonos adta át a dolgozók és azok családtagjai jelenlétében, akiknek a kisebb multinacionális vállalkozás a saját költségén egész napos kulturális és sportprogramot szervezett.

Czomba Sándor az avatáson elmondta: a tárca az idén 10 milliárd forintot fordít munkahelyteremtő és -megőrző beruházások támogatására, s abból 7,3 milliárd forint kifizetése már szerződéssel lekötött.

A támogatással 4.100 új munkahely létesülhet az országban, csaknem 6.000 régi pedig megmarad a beruházások során.

Az államtitkár örvendetesnek nevezte, hogy a már lekötött 7,3 milliárd forintos összegből 1,3 milliárd forintot Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében befektető vállalkozások nyertek el pályázataikkal, s a beruházók 707 új munkahelyet hoznak létre a foglalkoztatási nehézségekkel küzdő térségben, további 600 státust pedig megőriznek.

Dobi József, a nyíregyházi Hübner-Hungary Gumi- és Műanyagipari Kft. gazdasági vezetője arról tájékoztatott, hogy a csaknem 3,2 milliárdos beruházással 50 új munkahelyet hoztak létre, így már 450-en dolgozhatnak a gyárban.

Az autóbuszokhoz, vonatokhoz, villamosokhoz és metrókocsikhoz gumi csuklórészeket, illetve alkatrészeket készítő gyár árbevétele tavaly 28 millió euró, mintegy 7,4 milliárd forint volt. Az idén már 30 millió eurós bevételre számítanak, bár a gazdasági-pénzügyi válság még érezteti hatását a piacon - tette hozzá.

Dobi József kiemelte: a mostani beruházással már három üzemcsarnoka van a nyíregyházi gyárnak, s a legújabbat a legkorszerűbb gépekkel rendezi be a Hübner anyavállalat. A termelő berendezéseket a 2013-as októberi projektzárás előtt már áprilisban beszerelik a létesítménybe, így azok a próbaüzem után a jövő év végétől már teljes kapacitással működhetnek.

Reinhard Hübner elmondta: a német cégcsoportnak a járműcsuklórészek világpiacán már több mint 80 százalékos a részesedése. Európában, Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában és Afrikában összesen 21 leányvállalatuk van, s abból kilenc foglalkozik gyártással, míg a többi mérnökirodai, illetve kereskedelmi feladatokat lát el.

A cégcsoport éves árbevétele meghaladja a 300 millió eurót, 87 milliárd forintot. A családi vállalkozásként, kisebb multinacionális cégként működő Hübner csoport dolgozói létszáma világszerte már eléri az 1900-t.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.