<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Jelentősen bővítheti solymári egységét a francia tulajdonban lévő hipermarket, írja a Napi.hu.

Komoly beruházást tervez az Auchan a Budapest melletti Solymáron: megdupláznák a már meglévő hipermarket alapterületét, különböző egységeket és üzleteket hoznának létre, és a tervekben szerepel egy sportáruház létrehozása is, tudta meg a Napi.hu. Ezt megerősítette a polgármester is, aki jelezte, hogy egyelőre csak tervről van szó.

Hogy mikorra készül a tervezett beruházás, az engedélyezési eljárás, valamint a beruházáshoz szükséges szabályozásiterv-módosítás időtartamától függ. Elméletileg a jövő év második felében lehet reális.

A lap szerint bár az nem derült ki, hogy milyen sportáruházról lenne szó, valószínűleg ez egy Decathlon lehet, mivel az utóbbi cég és az Auchan tulajdonosa is a francia Mulliez család.

Az országszerte 19 hipermarkettel rendelkező Auchan az elmúlt 1-2 évben nem igazán terjeszkedett, voltak ugyan beruházásai, de új boltot nem hozott létre. Ugyanakkor a meglehetősen korlátozott kiszállítási területtel rendelkező online üzletét elindította tavaly az Auchan.

mfor.hu